Ha egy kertben fémkeresővel elkezdenék keresni miket találhatok szögeken és különböző vasdarabokon kívül?
Bármit. Repeszdarabot, régi töltényt, hüvelyt, régi pénzeket, alkatrészdarabot, kulcsot, patkót, söröskupakot, meteoritot, akármit, ami fémtartalmú. Attól függ, milyen előélete van annak a területnek, amelyen az a kert fekszik.
Menj fel ilyen fémdetektoros csoportokba facebukon, és nezegesd meg miket találtak. Olykor-olykor egész értékes dolgok is előkerülnek, római kori pénzérmék, nyaklánc, gyűrű, aranyfog, stb.
Azt azért tudnod kell, hogy ami 1711 előtti, az az államot illeti és (elvileg) a saját kertedben is csak engedéllyel keresőzhetsz.
Találni elvileg sok mindent lehet az öt éve leesett szögtől a kétezer éves római aranypénzig, de leggyakrabban XIX.-XX. századi használati tárgyak (kulcs pénzérme, szög, konzervdoboz, stb.), illetve II. világháborús dolgok (repesz, töltényhüvely, gyalásó, harcijármű, vagy repülő alkatrészek, kisebb eséllyel fegyver, de előfordulhat robbanó eszköz is!!!) kerül elő a földből.
A konyhakert részben (igaz ásóval, nem fémkeresővel) a következőket találom. (16 éve kétszer felástam és mindent kiszedtem, amit találtam). Most az éves ásás folyamán a következőket találom:
"csavaros kifli" üvege, illetve annak a teteje
Porcelán darabok
Kövek, tégla/beton darabok
Szögek, csavarok
Darab vasak
Egyszer egy kis bronz mozsárütő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!