Van bármi köze a Magyaroknak a Hunokhoz?
Figyelt kérdés
Itthon azt látom hogy nagyon sokan nyomatják hogy márpedig mi Attila népének közvetlen leszármazottai vagyunk, míg azért külföldön sokkal megosztóbb hogy van-e különösebb közünk hozzájuk azon kívül hogy a megnevezésünk első 3 betűje hasonlít
[ Huns - Hun(garians) ]
Én személy szerint úgy sejtem hogy semmi közünk nincs hozzájuk hisz származásügyileg csak annyi van hogy valahonnan Ázsiából jöttünk, amiből nekem sehogy sem következik hogy akkor Hunok vagyunk 😅
aug. 20. 22:36
1/6 anonim válasza:
Attól függ, hogy milyen rokonságot - hagyománybeli, nyelvi, genetikai vagy kulturális értelemben - értesz alatta:
2/6 anonim válasza:
Azon a területen élünk, ahova ők betelepedtek.
3/6 anonim válasza:
Csupán csak annyi mint egy gyereknek önmagához a szüleihez, nagyszüleihez,dédszüleihez..
4/6 UlfOrmson válasza:
A sztyepperégióban közel egy helyen laktunk, igaz kb. 300-400 év különbséggel és ők is bejöttek a Kárpát-medencébe. Ezen kívül semmi. Ha a rokonaink lettek volna, akkor a kortárs bizánci és muszlim szerzők is hunnak nevezték volna, de egyetlen helyen sem neveznek annak minket
5/6 anonim válasza:
Egy időben egy törzsszövetséghez tartoztunk. Az ősmagyarok abba a szkíta néptömegbe tartoztak, amiket a hsziungnuk egymás után behódoltattak, akárcsak a türk népeket. A törzsszövetségnek akkor a hunok voltak a vezérlő népe. Később őket váltották más népek. Ezek a népek eközben keveredtek egymással, így a magyarokba is került hun, türk egyéb vér. Ezt a távoli rokonságot a genetika is bizonyította.
6/6 TappancsMancs válasza:
Látom itt is van egy ilyen kérdés... itt érdemes megnézni kérdező.
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__tarsadalomtudoman..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!