A Biblia kódja tudományosan megalapozott? Ha nem, akkor mi a cáfolata?
21:22: Héber nyelven.
23:01: Kód definíciója ebben az esetben: Értelmes szó (természetesen az adott nyelven, azaz héberül), mely rejtett módon van a szövegben.
23:04: Tudtommal a matematikus Rips bebizonyította létezését, tehát nyilvánvalóan a cáfolaté a következő szó.
23:39: "Volt erről egy részletes, TUDOMÁNYOS elemzés (amit te hallottál, az nem az volt)."
Honnan tudod, hogy én mit hallottam? Olvastam a Biblia kódja c. könyv mindkét kötetét, onnan hallottam a dologról.
"Ehhez tudni kell, hogy az eredeti Biblia (ugye csak az számít) óhéber mássalhangzói (merthogy magánhangzók nincsenek, de még mássalhangzóból sincs meg mind) ANGOL nyelven (merthogy így használják) gyakorlatilag akármit kiadhatnak."
Ha jól értelmezem, arra gondolsz, hogy ha egy angol szónak a mássalhangzóit írjuk csak le, akkor az sok-sok más szónak is megfelelhet. Azonban nem lehet, hogy a héberben konkrét megfelelőik vannak a mássalhangzókkal leírt szavaknak, vagy maximum csak néhány másik ugyanilyen szó létezik?
"Az újsághírekben is legalább ennyi "jóslatot" találtak."
Úgy tudom, hogy a Háború és béke c. mű volt a kontroll szöveg (természetesen annak is a héber változata), és ott nem találtak efféle rejtjelzéseket, sőt a Biblián belül is csak a tórában.
"A "kereszt alak" meg nem sokat jelent: ott ugye az egyik szó eleve értelmes."
Nem feltétlenül kereszt alak, sőt elméletileg tiltva van a kódok keresése közben a Biblia eredeti szövegének használata, vagyis a (héber nyelv miatt) a jobbról balra való folytonos olvasás.
A Bibliának nincs cáfolata, mert 100%-ig igaz. Amik eddig benne le voltak írva, azok is mind beteljesedtek, és a többi is be fog. Az emberek pedig mégis meg akarják cáfolni hazugságok által, pedig nyilván való lenne, hogy igaz, ha nem vernének át mindenkit hazugságokkal.
Az egyik beteljesedett tény, hogy válság van, ez is benne van írva a Jelenések könyvében, és még néhány másikban is.
És azonkívül pedig, az emberek kezébe majd ültettendő chip, amit nemrégiben találtak fel, és ír róla a Biblia, hogy lesz ilyen. Ezzel kapcsolatban egy link:
Egy link a chip-pel kapcsolatban:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__13..
Utolsó:
Takarodjál már át az ezotériába légy oly kedves...
Kérdező:
Nincs cáfolat, mivel soha senki nem bizonyította érdemlegesen, hogy egy stabil, egyenletes rendszer alapján bármi értelmes kijönne a bibliából.
Javíts ki ha tévedek, de a biblia kódja történet sok sebből vérzik:
- Nem az eredeti szöveget vették alapul, hanem az angol fordítást, ami ugye átírás is egyben...
- nem adták mi a korrekt matematikai modellt, ami alapján a következtetést levonták. Tehát akár találomra is válogathatták a betűket / szavakat, úgy meg persze, hogy kijön valami belőle...
Amúgy ha megy az angol fuss neki ennek, itt minden le van írva
És arról mit ír a bizonyos könyv, hogy az óhéber írásban NEM írtak magánhangzókat és a mai napig nem ismerjük néhány mássalhangzó jel pontos "jelentését"?
Ráadásul ehhez a művelethez tudni kell óhéberül, lévén a kirakott szavak értelemszerűen csak óhéberül értelmesek.
És arról mit mondanak, hogy nem is az óhéber szövegű bibliát használták, hanem az izraelita és a karaita bibliát, ami NEM óhéberül, csupán héberül van.
Az azért ember legyen a talpán aki úgy fordít le egy szöveget, hogy még arra is figyel, hogy minden 50. betűt úgy alakítsa, hogy ugyan azok az értelmes szavak jöjjenek ki.
Amúgy én úgy tudom a Háború és Békével megcsinálta valaki heccből ugyan azt és azzal is működött....
Meg valószínűleg még kb bármilyen elég hosszú könyvel működne, csak senki nem öl bele ennyire sok energiát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!