Miért veszítette el a színét a méhviasz?
Adott a képen látható 2 forma, egy időben lettek öntve, egymás mellett tároltam őket, a sellő miért lett olyan fakó? Mivel több helyen veszem a viaszt így biztos, hogy nem ugyan az a beszerzési helye...
Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy kuka?
És szerinted milyen méhecskék tojnak rikítós citromsárga méhviaszt?
😆😂🤣
A kifakult viaszba valószínűleg instabil ételfestéket raktak, hogy az ezós házi-kozmetikákba is használható legyen, tehát ne jelentsen higiéniai problémát annak az emberi testel való érintkezése.
Az ételfestékeknél messze nincs olyan szigorú színstabilitási követelmény, mint például a művészfestékekre.
Tehát az ételfestékeket már kifakítja a kék fény vagy a levegő oxigénjével való hosszas érintkezés is - de legalább már megtudtad, hogy néz ki a natúr méhviasz!
Ezt a google írta a "méhviasz színe" keresésre:
"Megjelenése: Sárgás színű, szobahőmérsékleten körömmel karcolható, viaszos tapintású. Színe a szinte fehértől a közép barnáig változhat, a felhasznált lépek, az olvasztás és tárolás módjainak függvényében."
Több oka is lehet. De az olvasztás utáni színváltozást már én is tapasztaltam.
Tudom, hogy több féle méhviasz van. A színének az intenzitása függ a begyüjtés helyétől és idejétől. De olyannal még nem találkoztam hogy ebből, amit most ide linkelek lesz olyan fakó, mint amit a kérdéshez csatoltam. 🙁
Van egy figurám, ami ennél régebbi, és még a mai napig élénk sárga. 🙁 Semmi sem történt a szinével, pedig az a polcon van, nem volt eltéve dobozba sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!