Mennyire komolyan vehető a kriogenika?
Azt tudom, hogy egy bizonyos cég már foglalkozik a lehető legkorszerűbb lefagyasztással, és hogy bizonyos mértékig ki tudják küszöbölni a sejtroncsolódást okozó kristályosodást, ami a fagyasztás során lép fel.
De nem egészen tudom eldönteni, hogy ez mennyire fantáziálással megspékelt tippelés, és mennyire van kísérleti fázisban.
Tehát hogy most mennyire lehet komolyan venni. A neten gyakorlatilag semmi értékelhetőt nem találtam róla.
Szia! Egyelőre azt tudják elérni, hogy lefagyasztják az embert. Azt még senki nem tudja, ez mire jó. Abban reménykednek, hogy majd akkor kiolvaszthatják, amikor megtalálták a módját, hogy újraélesszék. Amiről persze még fogalmuk sincs.
Természetesen etikai kérdéseket is vet fel a dolog, te például szeretnél egy olyan világban élni, ahol senki nem ismer és minden szerettedet elveszítetted már? Mivel senki nem tudja, mikor olvasztanak ki, mi garantálja azt, hogy életképes leszel abban a világban?
Az én véleményem szerint ez csak egy hülye módja a pénzcsinálásnak. Mert persze nagyon drága...
az elözö válaszolónak igaza van, de hozzátenném még, hogy a lefagyasztás már elég jól megy, a kiolvasztás azonban nem nagyon... Tehát elvileg ezek a lefagyaszott testek csak nagyon kevéssé térnek el egy élö ember testétöl (a hömérsékletet és az életfolyamatokat kivéve persze) ezért gondolják, hogy a jövöben talán kiolvasztás után újra élö testhez juthatunk.
Sajnos manapság a kiolvasztás során mindig visszafordíthatatlanul károsodott, életképtelen emberi testeket kapunk, de pl emberi sejteket rutinszerüen tudunk tárolni -170 fokon és kiolvasztás után ugyanolyanok mint fagyasztás elött.
Az meg a másik kérdés, hogy mi garantálja, hogy a cég képes lesz fennmaradni addig, amíg ki nem tudnak olvasztani? Meghát őszintén, ki akarna kiolvasztani egy ilyet? Egy túlnépesedő földön mi a fene szükség lenne még +1 emberre, aki egy régmúlt időből származik, se nem hírs, se nem tehetséges, nem gazdag, (lehet, hogy a mai gazdagság addigra semmit nem fog érni)
Max ha tanulmányozni akarná valaki a régmúlt emberét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!