Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan képzeled el a Föld...

Hogyan képzeled el a Föld jövőbeli bioszféráját?

Figyelt kérdés

Milyen élőlényeket képzelsz el 100, 1.000, 10.000, 1.000.000 ... év múlva? Meddig lesz még emberiség? Utána milyen élőlények lesznek? Lesz-e még öntudatra ébredő faj utánunk? Hogyan alkalmazkodik az élővilág a távoli jövőben a Nap miatt fokozatosan melegedő éghajlathoz?

Nyilván nem lehet tudni, csak gondolatkísérlet.

jún. 15. 23:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A mostani, természetes úton kialakult fajokat teljesen ki fogják szorítani az emberiség által génmanipuláció útján létrehozott mutánsok. Erre maximum 100-200 évet adok.
jún. 16. 11:29
 2/4 Tevenyereggyarto ***** válasza:
62%

Akármi is lesz az jó eséllyel a ma ezrével szaporodó fajok leszármazottja lesz. Például nem hiszem ,hogy sokat kell gondolkodni a tigrisek lehetséges evolúcióján ha 100 év múlva egy sem lesz, viszont a világszerte lakott és lakatlan területeken egyaránt jól teljesítő patkányokon már lehet agyalni.

Léteznek is mindenféle alkotások mik ilyesmikkel foglalkoznak, pl: After man, All tomorrows stb.

Lásd: [link]

Szerintem a nagyobb állatok kihalnak/ kiirtjuk vagy nagyon minimálisra lecsökken a létszámuk. Majd a gyorsan szaporodó, kicsi jószágok lassan betöltik azokat az ökológiai fülkéket s megjelenésben némileg emlékeztetni fognak egykori elődeikre. Mint ahogy az lenni szokott kihalási hullámok után.

Az After man margójára a megnőtt, őzszerű nyúl és a megnőtt ragadozó patkány illetve menyét koncepciója nekem nagyon tetszik. Simán kinézem ,hogy ilyesmik létrejöjjenek. A virágot utánzó denevérről meg kicsit csodálkozom ,hogy még nem alakult ki (amennyire tudjuk), kicsit olyan “adja magát” adaptáció 😁 Lehet ha a nappali rovarevő madarak megcsappannak akkor a denevérek is tudnak változatosabbak lenni.

jún. 16. 13:24
 3/4 Tevenyereggyarto ***** válasza:
77%
Ja, amúgy “óriásmenyét” élt régen. Pontosabban a vidrákkal volt közelebbi rokon (akik végülis menyétfélék), viszont a mai vidrákkal ellentétben főleg szárazföldi volt s kb oroszlán méretűre nőtt, a neve Enhydriodon omoensis.
jún. 16. 13:30
 4/4 A kérdező kommentje:

Az After Man-t ismerem, bár sajnos még nem olvastam. Hát az All Tomorrows mondjuk nagyon elrugaszkodott sci-fi, de egyébként érdekes, kreatív koncepció.

Ami szerintem "biztosra" vehető egyébként, hogy baktériumok és archeák végig jelen lesznek és kb változatlan formában (már ami az alap felépítésüket illeti). Növényeknél szerintem a melegedés (mikor a Nap elkezd kifogyni a hidrogénből) miatt a C4-esek és a CAM növények fognak előnyre szert tenni. De simán lehet hogy új metabolikus utak evolválódnak majd ki, amik még hatékonyabbak lesznek.

jún. 17. 00:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!