Az iszfaháni kódex létezik vagy létezhetett (csak megsemmisítették) vagy pedig egy kitaláció?
Kr. e. 500-ban nem hogy magyarok, de még hunok sem voltak, pláne nem Irán környékén, hogy a szerzetesek egyáltalán halljanak róluk.
Plusz, miért ne derüljön ki az igazság? Mi változna, ha a hun-magyar eredet igazolást nyerne? Mert úgyigazándiból semmi.
Én jobboldali érzelmű ember vagyok, de sosem értettem azokat, akik ebből érzelmi kérdést csinálnak és felhördülnek mondjuk a finn-ugor nyelvrokonságon, vagy a haplotípusos eredményeken. Az emberek kicsit túl sokat képzelnek ebbe bele, eleve nincsenek "tiszta" vérvonalak, hogy valaki igazán-igazán magyar, más meg csak félig legyen az, másrészt pedig mégha így is lenne, a nemzetek történelmi erényei nem a "nemzeti genomnak" köszönhető. Vagyis, ez egy tévképzet, hogy a "hun vér" az félisteni erővel ruházná fel a magyarokat, csak ezt el akarják titkolni, hogy ne is tudjunk róla. Ugyanígy tévképzet bármilyen más etnikumhoz valamilyen természetfeletti, vagy ősi erőt kapcsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!