Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Intelligens dinók létezhettek?

Intelligens dinók létezhettek?

Figyelt kérdés
Ha igen, hol vannak? Mi történt velük? Mert miért ne lehettek volna! 65 millió év, az 65 millió év! Rengeteg idő. Ha volt civilizációjuk, azóta minden nyoma eltűnhetett, lemeztektonika pl eltűntethette akár teljesen. Szóval az intelligenst úgy értettem mint a mienk kb.

ápr. 21. 18:37
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Gondolod? Hát nem tudom… vagy te értesz ehhez laikus szintnél jobban? Esetleg ha ilyen bronzkori szinten voltak kb, kisebb közösségek mondjuk, az nem feltétlen látszana.
ápr. 22. 13:16
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

De.

Figyelj: dinó csontokat találtunk, nem is keveset. Tudod, a csont nem áll el igazán jól, a fémek, vagy a kő sokkal jobban. De szerveket is találtunk már, fél dinót egyben, még a tolla színe is megmaradt. Néha nagyon jól tartósítanak a körülmények.

Meg ha volt néhány "kisebb közösség", annak évmilliós előzményei is voltak, sok-sok kis közösséggel, és egyszerűen lehetetlen, hogy egyik se maradt volna fenn, még egy apró lelet se...

ápr. 22. 13:30
 23/25 anonim ***** válasza:
Carl Sagan Az éden sárkányaiban említ egy kisebb testű őshüllőt, ami használta a kezét és vélhetően okosabb volt, mint a többi. De hogy ez mennyire megalapozott/meghaladott, azt nem tudom.
ápr. 29. 11:50
 24/25 anonim ***** válasza:
Ég_felé_üvöltő_trex_kezében_budipapírral.gif
ápr. 29. 12:31
 25/25 A kérdező kommentje:
23: na épp gondolkoztam, hogy megvegyem-e azt a könyvet, ezzel eldőlt.
máj. 1. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!