Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi okozhatja az érzéseket?

Szmnt kérdése:

Mi okozhatja az érzéseket?

Figyelt kérdés
Tudtommal, erre még semmi tudományos bizonyítás nincs. Mióta szakítottam barátnőmmel, és meghallok egy szerelmes számot, vagy szép idézetet, rám jön a bőgés. Mitől lehet ez? Mármint tudományosan? Milyen inger váltja ezt ki, és melyik szerv okozhatja ezt? (Lélek?!)
2010. okt. 25. 21:53
 1/10 anonim ***** válasza:
hormonok?
2010. okt. 25. 22:12
 2/10 anonim ***** válasza:

Nos, ha nem filozófiai választ vársz, akkor nem épp ebben a kategóriában kellett volna feltenni a kérdést.

Egyébként az agyad, hormonok.

Homloklebeny: gondolkozás, tervezés, beszéd, a csontvázizmok akaratlagos mozgatása, érzelem, problémamegoldás, személyiség

A kapcsolat, egymás érintése, nézése, a gondozás, majd késõbb csupán "a Másik" gondolati felidézése is mind elindítja az oxitocin termelõdését, ezáltal segíti a kapcsolat megszilárdulását. Az oxitocin erõsíti a felnõtt párok kötõdését és szeretetét is, részben a társas együttlét oxitocinfelszabadító hatásán keresztül, részben azáltal, hogy a szexuális együttlét alatt és az orgazmus átélésekor az agy valóságos oxitocináradatban fürdik. A férfiakban az oxitocinon túl a vazopresszin nevû hormon is fokozza a párhoz való kötõdést, továbbá a "féltékenységet", amely eredeti funkciója szerint a család és a párkapcsolat védelmét szolgáló agresszióhoz vezethet.

2010. okt. 25. 22:13
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, úgy érzem ebben minden benne van. Netán orvosi egyetem?
2010. okt. 25. 22:18
 4/10 A kérdező kommentje:
És ha itt tartunk, filozófiailag? Szintén érdekelne a téma!
2010. okt. 25. 22:23
 5/10 anonim ***** válasza:

"Köszönöm a válaszokat, úgy érzem ebben minden benne van. Netán orvosi egyetem?"

Csak egy lelkes amatőr. Ha valami tévedés volna a szövegemben egy szakember minden bizonnyal kijavít.

2010. okt. 25. 22:26
 6/10 anonim ***** válasza:
Az agy raktározza a jó és rossz emlékeket. És ha olyan dolog történik,ami felszínre hozza azokat, például, látsz egy szerelmespárt, vagy meghallassz egy zenét, ami szerelmetek korszakában élt, persze hogy padlóra vág pszichésen. De ugyanígy van ez fordítva is, ha rossz emlékek fűznek egy cselekményhez, vagy találkozáshoz, szakításhoz, stb.
2010. okt. 25. 23:13
 7/10 anonim ***** válasza:
Pontosan milyen érzésre gondolsz? Gondolatra? Szeretetre? Sokféle érzés van, és nem mindegyik hasonló folyamat.
2010. okt. 25. 23:41
 8/10 anonim ***** válasza:

tegnap 22:13 példájára

Úgy vettem észre, hogy a leírásból az derül ki, hogy te magad okozod ezeket az érzéseket, az elméd, ami igazából vagy...a fizikumod a tapasztalatszerzésre való, anélkül ugye nem tudnád mi micsoda. A tudatod tehát megelőzi a fizikai "síkot", és pont azért, mert amikor nem gondolsz a volt párodra, hanem mondjuk egy könyvet olvasol, vagy éppen edzel, sportolsz, játszol valamit, mindjárt nem is jönnek elő a rossz érzések. Te okozod ezt az egészet és a fizikumod így reagál. Te váltod ki magadban ezt az érzelem állapotot, nem egy inger...az ingert az érzékelésnél kapod, amikor meghallod a bizonyos zenét, és eljut az elmédbe. Ha változtatsz a hozzáállásodon, 50szer is meghallhatsz egy ilyen típusú "szerelemes" számot, vagy elolvashatsz idézetet, de nem fogsz sírni. Ezeket a dolgokat magadban kell lejátszd. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 26. 10:02
 9/10 A kérdező kommentje:
Ez így van sajnos. Mikor rágondolok, vagy olvasok ilyen jellegű dolgokat, secc-perc alatt eltudnám magam sírni. Hát igen, az lenne a legjobb ha elfelejteném, de annyira rossz lenne csak úgy elengedni, mikor tökre szeretem őt.
2010. okt. 26. 20:47
 10/10 anonim ***** válasza:

Azt nem gondoltad végig, hogy amit érzel az nem is szeretet igazából? Tudod ez nekem inkább tűnik ragaszkodásnak...a ragaszkodás pedig birtokláson alapszik, ami önzés...a szeretet önzetlen. :)

Ezen gondolkozz el, mert lehet így könnyebben túl tudod tenni rajta magad, hiszen nincs is okod sírni, mert a szeretet valódi érzése örök...:)

üdv és sok sikert

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 27. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!