A sűrű hasfájást okozhatja vastagbélrák?
Sziasztok!
25 éves pasi vagyok. Hetek óta fáj a hasam a jobb oldalon, köldöktől kicsit jobbra és lejjebb, de mindig ugyanazon a ponton. Nem a hasfalam, hanem érzem h a beleimnél van vmi gond. Napközben nagyon ritkán érzem, inkább csak reggel és este. Van h 10 percig érzem h fáj, utána szúr párat, és utána semmi. Ha pl este lefekszem, akkor van h egyáltalán nem fáj, csak olyan érzésem van, mintha vmi nyomná a belső részem. Sűrűn van h 2-3 napig szorulásom van, utána viszont h mondjam.. (kicsit gáz a téma:D), nem hasmenés, hanem ilyen köztes, és pl hetekig így váltakozik. Gondoltam már rá h akkor go doki, de rettegek alapból az orvosoktól, attól meg főleg h tükrözés lesz a vége:/ Esetleg vmi ötlet vkinek h mi lehet? Előre is köszi a válaszokat!
Nem valószínű, hogy bélrákod lenne, inkább "csak" IBS ( érzékeny bél szindróma ), ami produkálhat hasonló tüneteket.
Menj el orvoshoz,mert ezt mindenképpen kezelni kell valahogy.
majdnem biztos vagyok, hogy 'nem' a válasz a kérdésre.
A rákban az a legnagyobb baj, hogy évekig, néha évtizedekig fájdalommenes. Ezér találták ki a szűréseket- mert így még gyógyítható állapotban felismerhetetik.
Érdemes lenne kivizsgáltatni.
A hastáji szúró fájdalom mindenképp orvosnak említésre való!!
És valószínű az étkezést át kell állítani, hogy ne legyen panasz, a 'váltakozásra' (nem gáz téma, minden embert érint). Minden étkezés tartalmazzon rostos anyagot is,nem jó, ha ijedtében hirtelen sokat eszik abból, hanem kiegyensúlyozottan. Barna kenyér, barna rizs. A fehérített dolgok sok bajt okoznak, leszedik a természetes rostot, és természetellenes táplálékok készülnek így. Egy (hasonló)bélpanaszokkal orvoshoz forduló betegnek azt mondta az orvos: naponta igyon vizet, amibe 1 kanál búzakorpát tesz. Szomorú, hogy a természetes módon már nehéz hozzájutni, amikor úgy készül egy "barna" kenyér, hogy utólag belekeverik a korpát..
A fenti folytatása:
Ugyanakkor sanszos a fekély.
Feltétlenül menj orvoshoz, mert az viszont elrákosodhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!