Evolúciós szempontból azok az emberek a sikeresebbek akik hisznek valamiféle természetfeletti erő létezésében legyen az Isten vagy bármi, mivel sokkal könnyebben megbirkóznak a halál és az elmúlás gondolatával és nem nyomasztja őket a téma?
A vallásosság 2024-ben vitathatatlanul a gyengébb mentális képesség egyik legjobb ismérve. Ezt nem arra értem, hogy buták mint a föld és nem tudják mennyi 2+2, mert szellemi fogyatékosok, hanem képtelenek a világ rendjét megérteni és haladni azzal, illetve megbirkozni a nehézségekkel. Régen az istenhit egy logikus magyarázat volt, mondhatni az volt akkor a "tudomány", de a tudomány már réges-régen elhatárolódott a vallástól, így aki hívő maradt, az csak azért maradt az, mert sokkal kényelmesebb és megnyugtatóbb annak lenni, mintsem szembenézni a félelmekkel: hogy a sorsuk a saját kezükben van, hogy nem védi őket semmilyen természetfeletti erő, hogy egyszer véget ér az életük (nem csak a testi, hanem lelki is) és nincs tovább, stb.
Abban kétség kívül igazad van, hogy a vallásos emberek alapvetően boldogabbak, csak azzal nem vagy tisztában, hogy ez miért van. Ez a kényelem miatt van. A kényelem jó dolog, boldogsághoz vezet, de sikerhez pont, hogy nem. Sikeres ember csak az lehet, aki képes a nyugalomból, biztonságból, kényelemből kilépni. Csak az lehet sikeres, aki mer kockáztatni. Ezek pedig olyan dolgok, amik szöges ellentétei a vallásos emberek természetének.
Ennél jobb valláskritikàt idén még nem olvastam.
A kérdező biztos agyérgörcsöt kapna pl tőlem.
Egyik istenben sem hiszek, de semmi bajom sincs a halál létével. Tudom, hogy van. S ennyi. Nem parázok tőle. Ha meghalok nem nekem lesz sz.r, hanem azoknak akiket itt hagyok.
Az a tudat inkább felcseszne, hogy a mélyen vallásos, mindenkinek keresztbe tevő nagynéném valami boldog öröklétben élne a halála után.
Köszönjük, hogy még egy bizonyítékkal megerősítetted, hogy fogalmad sincs hogyan működik az evolúció. (Ez mondjuk a másik hasonló témájú kérdésednél is nyilvánvaló volt.)
Elég nehezen. Mondjuk ilyesmit nem a természettudományok (pl. az evolúcióelmélet) állítanak, hanem a fundamentalista (pl. bibliai teremtéstörténetet szó szerint értelmező) vallásosak.
#14 "majd ha a tudomány megmagyarázza lépésről lépésre, hogyan tud kifejlődni egy emlős"
Megtörtént.
"és ezt beis bizonyítja"
Megtörtént.
"akkor majd elhiszem"
Nyilvánvalóan hazugság.
Na akkor most úgy gondolom, hogy a labda a te térfeleden van: a te bizonyítékod hol van, hogy Isten létezik és teremtett bármit is?
"ha valamelyikőtök megtud győzni"
Miért akarnánk meggyőzni? Próbáltál már disznónak viccet mesélni? Nem igazán értik a csattanót, kár erőlködni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!