"Ha elegendő időt adunk neki, a víz szinte mindent felold." ...?
Ez a mondat hülyeség! Föleg azért, mert az ilyen makacs szag legtöbbször az alapanyagBAN van, az elöállítása során került bele kémiai úton, ezt fizikailag, oldással nem lehet eltávolítani. Meg a víz eleve nem túl jó oldószer, nagyon sok minden nem vízben oldható vegyület.
Ha egy-két hétig vízben áztatsz egy textiliát, akkor jó eséllyel tönkremennek benne a szálak, szakadós lesz, de a szag marad.
"Természetesen a nem természetes dolgok a szagérzékenységem miatt ki vannak zárva."
Mi a kapcsolat a természetes dolgok és a szagérzékenységed között? Azt ne mondd, hogy egy rothadó tetem szagát jobban bírod mondjuk a füstölt kolbász illatánál, utóbbi nem természetes, előbbi viszont igen.
"Ha egy-két hétig vízben áztatsz egy textiliát, akkor jó eséllyel tönkremennek benne a szálak, szakadós lesz, de a szag marad."
Ha ez így lenne, akkor sosem találták volna fel pl. a vitorlázást.
Mosd ki a cuccaidat modern mosóporral, de ne tegyél a végére öblítőt. Fontos az is, hogy a mosógépben ne legyen eldugulva a szivattyúkamra tartalmának a keringtetővezetéke, mert akkor rosszul fog működni a mosás.
Mosás után azonnal száríts. Száradás után már rendben lesznek a cuccaid!
"Meg a víz eleve nem túl jó oldószer, nagyon sok minden nem vízben oldható vegyület." - Teljesen igaz.
Van, aminek a szaga megszűnik (ez tapasztalat), de olyat is tapasztaltam, hogy semennyire se csökken.
"Ha egy-két hétig vízben áztatsz egy textiliát, akkor jó eséllyel tönkremennek benne a szálak" - Ennek mi a magyarázata? Mert ennyi idő alatt nem bomlik le.
Kell találjak egy optimális oldószert...erre a konkrét szagra...
"Mi a kapcsolat a természetes dolgok és a szagérzékenységed között?" - A természetes szagok (legyen az akármi) nem vált ki nálam(!) olyan reakciót, mint Sok* számomra kritikus szagú mesterséges szagok.
*Ezzel meg is válaszoltam a kolbászos felvetést. De ugye senkinek az orrába nem látsz bele...és ki mit szokott meg.
A mesterséges szó alatt inkább vegyszerekre gondolok. Fogalmam sincs hogyan lehetne őket elkülöníteni a más jellegű mesterséges dolgoktól, talán töménység szempontjából? Passz.
3-as! Leírtam, hogy, idézem: "Természetesen a nem természetes dolgok a szagérzékenységem miatt ki vannak zárva."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!