Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi az oka annak, hogy az...

Mi az oka annak, hogy az USA-ban ott tűnik el a legtöbb ember, ahol eléggé kiterjedt a barlangrendszer?

Figyelt kérdés

Keressetek rá, hogy missing people cases VS cave systems ín usa aztán lehet pislogni.

Olvastam én is a témában de nem találtam megoldást.

Hat ha tud valaki valamit.

Köszönöm.

2023. dec. 16. 23:26
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Pár hete olvastam egy nagyon érdekes - és témába vágó - kutatást, arról volt szó benne hogy amerikaiként gyakorlatilag bármiben nagyobb eséllyel halsz meg, mint a fejlett világ többi részében. Nagyobb eséllyel halsz meg betegségben, ölnek meg, égsz bent vagy meg, autóbalesetben, vadállat támadásban, drog túladagolásban, bárhogyan. Akármilyen halálra gondolsz, nagyobb eséllyel halsz meg úgy, ha amerikai vagy. (Egyetlen egy kivétel van, a vízbe fulladás, abban valahogyan a franciák vezetnek lakosság-arányosan.)

És a lényeg az volt hogy milyen érdekes, hogy a liberális törvénykezés gyakorlatilag mára odáig juttatta a helyzetet hogy saját maguktól nem tudják megvédeni az amerikaiakat. Csak egy példa, hogy érthető legyen: a legtöbb államban pl. nincs törvényileg előírva a biztonsági öv használata, vagy motorozás esetében a bukósisak használata. Mert megvadulnak az amerikaiak, ha törvénybe foglalod hogy nekik mit szabad, és mit nem. De ennek az az ára, hogy vezetik is az összes közúti szerencsétlenséggel kapcsolatos statisztikát. Másik példa a fegyverviselés mondjuk, gondolom ezt nem kell magyarázni.

És igen a konkrét kérdésre válaszolva, az Aggteleki Barlangban van egy szabályrendszer, ami a látogatók biztonságát szolgálja, és vannak arra is mechanizmusok, hogy ezeket a szabályokat betartassák a látogatókkal. Gondolom ez a fajta keretrendszer sok helyen hiányzik Amerikában, és most ez nem csak a barlangokra kihegyezve: úgy vannak vele hogy nem szabad korlátozni semmiben az embereket, mégha az eredmény az is hogy megölik magukat, vagy valaki mást. (Bár nyilván Amerika rohadt nagy, nem mindegy hogy miről beszélünk: a víz melletti területeken - vagy mondjuk a gazdag hegyi államokban, pl. Colorado - teljesen más a helyzet, mint az ún. "flyover state"-ekben).

2023. dec. 18. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!