A homeosztázisért melyik a felelős gén vagy génszakasz?
Kérdező - most lehet, hogy én vagyok a hülye, de képtelen vagyok összefüggést találni a SETI és a földi élőlények génszakaszai, meg homeosztázisa között. Remélem mások majd felhomályosítanak a témában!
2023. nov. 29. 23:17
12/21 A kérdező kommentje:
2 féle specializált kutatás van; lakhatósági zónás bolygók biológiai marketeinek azonosításai, és az intelligens (kommunikációt használó) civilizációk keresése, tegyük fel hogy ez a két halmaz a kis részei egy sokkal nagyobb halmaznak ami a belátható világegyetem összes életformája, de esetünkben szorítkozzunk az ismert exobolygókra ill. később exoholdjaikra S azok extremofil kreatúráira, tehát melyikre van nagyobb esély a kozmoszban? Ha kvázi önkényesen csak azt keressük ami a földihez hasonlít vagy az összes lehetséges életformát felépítésétől, aktivitásától, otthonának oldószeres minőségétől függetlenül!?
De most akkor hogy jönnek ide a földi örökítőmolekulák?
Az egész világegyetemet számba véve az életnek olyan formái is létezhetnek, melyeket mi még elképzelni se tudunk, nemhogy céltudatosan beazonosítani a markereiket.
Ebben a formában komplett érthetetlen a kérdésfeltevésed.
2023. nov. 29. 23:56
14/21 A kérdező kommentje:
Mivel nem értek a genetikához, de sejtettem hogy a homeosztázis utasítása nem ott keresendő ezért megkérdeztem itt és a redditen is, mivel már a kozmoforum biológis topicja nem aktív, szóval mivel jól sejtettem ezért, amikor a Startrek tricorderéhez hasonló detektor létrehozásán dolgozunk a társaimmal elég lesz, ha a makroszkópikus szintre koncentrálhatunk, az eszköz hardveres és szoftveres megtervezésekor;Maxwell-démon, sémafelismerés, stb
Mára azt hiszem elég lesz, mert ez a "Tudományok" rovat - ezért legközelebb az "Ezotéria" opciót válaszd az agymenéseidhez.
P.S.
A drog rossz!
2023. nov. 30. 00:38
16/21 A kérdező kommentje:
Nonszensz, a spiri emberek demagógok és nem nyitottak, materialista vagyok, ha bebizonyosodik, hogy nem növelhetőek az esélyeink, és a jelenlegi módszerek alkalmasak csak akkor azt tudomásul veszem! 👾😉
Nem lepne meg, ha a "Szándékos Bendegúz", vagy valamelyik szcientológus haverja írta volna ki ezt a kérdést - nekem legalábbis ez jön le a "materialista" kifejezés említéséből - meg a többiből...
:-/
2023. nov. 30. 02:10
18/21 A kérdező kommentje:
#17 pedig nem, úgytudom ők sem bírják a logikát és a szkepszist! Akkor lehetnék gyanús, hogy ha "hídak-hoz hasonló megoldásokról írnék mint két terület vagy csoport összekötéséről beszélnék meg személyiség típusokról, meg "ki vagyok én?" féle pszeudotudományos nyerészkedésről beszélnék, de nem, pusztán kíváncsi vagyok mint Sagan "az anyag általunk vizsgálja önmagát"! Természetesen én is tisztában vagyok vele, hogy a "szó veszélyes fegyver", sosem írnék könyvet ebből az agymenésemből bármennyire logikus is :P ha "csak" a spektroszkópia és a rádióinterferometria marad akkor is örülök, hiszen kvázi igazolom magamnak ezáltal is az eddigiek helyességét, de ha egy szemernyi lehetőség is van!? Tudod óriások vállán..
"Mivel nem értek a genetikához, de sejtettem hogy a homeosztázis utasítása nem ott keresendő" [...] "szóval mivel jól sejtettem "
Akkor esetleg olvasd újra a válaszokat (pl. 1. és 6. válasz), mert azokból elég egyértelmű, hogy rosszul sejtetted. A homeosztázis kialakítása igen erősen genetikailag szabályozott, csak a kérdéssel felvetettel szemben nem egyetlen, hanem elég sok gén játszik benne szerepet.
(Az összes többi szöveg meg, amit írtál, értelmezhetetlen számomra.)
2023. nov. 30. 09:27
20/21 A kérdező kommentje:
utána nézek a "milieu interieur" részleteinek, pl Gánti Tibor könyveiben, de mi az ami értelmezhetetlen számodra pl a 12.es válaszban? Kiss László csillagász is megjegyezte már többször is, hogy elképzelhetőek intelligens gondolkodó sziklák és hasonlóan inaktív életformák amik észrevehetetlenek a jelenlegi módszerekkel, annak ellenére, hogy ott vannak valahol és megváltozhatna a történelmünk, ha detektálnánk más módszerrel, tehát úgygondolod, hogy elégedjünk meg a jelenlegi módszerekkel és várjunk amíg földihez hasonlót találunk egy ekkora kozmoszban, tudván, hogy potenciális élő matéria mellett megyünk el folyamatosan?
Kapcsolódó kérdések: