Az előre jósolt zivatarokból, esőből ismét nem lett szinte semmi. A jégelhárító rendszer lehet ezért felelős?
1, úgy tudom nem hozzák nyilvánosságra, hogy mikor működtetik a jégelhárítót. Mi van akkor, ha minden előre beharangozott zivataros időszakban működik?
Van arra bármiféle kutatás, hogy nem befolyásolja az időjárást más módon? Mi okozza azt, hogy Magyarországon egyre kevesebb a kiadós csapadék?
De még ha ezt nem is tanultad iskolában, elég lenne a kérdés leírása előtt tájékozódni és megtalálnád hogyan működik:
"...létrehozza azokat a mesterséges lecsapódási pontokat, amelyen apró szemű jégdarabok alakulnak ki. A jégszemcsék sokkal nagyobb számban alakulnak ki, mint normál jégképződés esetén. Mivel az így képződött jégszemek sokkal kisebbek, mint a természetes úton képződöttek, ezért a levegőben, földet érés közben elolvadnak, vagy, ha nem, akkor is sokkal kisebb kárt okoznak a növényekben."
Tehát ahogy írtuk: a jég elolvad, vagy kisebbek lesznek a darabok mire földet érnek.
Az előrejelzés szerintem jogos volt, átment rajtunk egy front.
Egyébként volt is zápor, csak nem annyira kiterjedten az egész országban, ahogy jelezték. De inkább jelezzenek veszélyhelyzetet, mint hogy ne jelezzék, és leszakadjon az ég. Abból kicsit nagyobb botrány lenne. Szerintem jól jártak el a meteorológusok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!