Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha nem szeretem, és ellenzem...

Ha nem szeretem, és ellenzem a mesterséges intelligenciát, akkor technofób vagyok?

Figyelt kérdés
2023. nov. 3. 23:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%

Mint mindennek, így a mesterséges intelligencia ellenzésének is vannak okai.

A mesterséges intelligencia nem azt jelenti, ami elterjedt róla, azaz, hogy egynap öntudatra ébred és uralkodni fog az összes emberen a Földön. A mesterséges intelligenciát emberek írják. Nincsenek és sose lesznek önálló érzései és gondolatai, csakis olyan parancsokat hajt majd végre, amikre előre beprogramozzák (akár közvetetten, akár közvetlenül (tehát logikai úton hajtson végre parancsokat). Ugye az adott program készítője sem örülne annak, ha az ő vagyonát megsemmisítené az ő általa írt program? Tehát nem fog elszabadulni. Emberek állnak mögötte és mindig is emberek fogják irányítani. És nem a gonoszság létrehozása a cél, noha nyilván vannak, akik arra használják fel, de ezért nem a mesterséges intelligenciát kell gyűlölni vagy szidni, hanem meg kell látni mögötte az embert, aki létrehozta, irányította/beprogramozta. Az egész elektronikus világnak a mesterséges intelligencia az alapja.

Azt tanácsolom, hogy más forrásokból olvass róla, mint azt idáig tetted. Ezen az oldalon is az elmúlt jó néhány hónapban sokan és sokszor nagyon részletesen megtárgyalták ezt a témàt, de linkeket nem tudok küldeni.

2023. nov. 5. 22:22
 12/12 anonim ***** válasza:
54%
Nem, hanem birka. Van néhány ezo bigyó népszerű nézet miszerint a tiktok csodálatos találmány, de a számítógép és a mesterséges intelligencia maga az ördög (wtf). Na, őket követed birka módon.
2024. jan. 10. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!