Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet a plexit elvágni?...

Hogyan lehet a plexit elvágni? Valami speciális eszközzel?

Figyelt kérdés

[link]

Pl. ezt hogy csinálhatta a csaj? Tőle már kérdeztem, de azt mondta, h szakmai titok..

2010. okt. 18. 18:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Minidrill + hűtőfolyadék.
2010. okt. 18. 18:45
 2/5 anonim ***** válasza:

"A lombfűrész a legjobb, ha bonyolult minta kell."

[link]

[link]

[link]

2010. okt. 18. 18:47
 3/5 dellfil ***** válasza:

Szerintem lézerrel. Egy 10W kimenő teljesítmény ma már nem is olyan veszett összegért a rendelkezésre áll.

Az adott anyaghoz, a megfelelő lézert megtalálni, nem is olyan ördöngős dolog.

Egy kis alapismeret, egy kis internet, (állandóan olvasom, hogy a google így, a google úgy...) és... megvan!

Csak egy "lebutított" példa. Beírtam: "plexi vágás lézerrel". Ezt adta

[link]

Persze, ezer más módja is lehet. Nem vitatom, de nincs kedvem részletezni, anyagi vonzatait vitatni.

dellfil

2010. okt. 18. 19:06
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem egy fém formával ütötte ki a lapból.

Vagy melegítve, amíg a forma átolvasztja magát a műanyagon, vagy éles a forma, és simán kiütötte.

Nem hiszem hogy lézerrel, mert oda van írva hogy "A forma tetszik, de más szinből szeretnél ilyet? Küldj nyugodtan üzenetet!"

Ha lézerrel csinálná, akkor (nyilvánvaló hogy önmozgó géppel csinálná) számítógépen csak pár perc lenne a vágási éleket újradefiniálni, és akkor akármilyen mintát vállalhatna.

2010. okt. 18. 19:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2010. okt. 19. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!