Rita Anna kérdése:
Arra a problémára keresem a választ, hogy hogyan lehet egy adott tárgynak a rezgését, esetleg molekuláris szerkezetét meghatározni abból a célból, hogy ezt a szerkezetet megbontsuk egy megfelelő eszközzel? Magyarul, atomjaira hogyan bontható le?
Figyelt kérdés
Az alapokat szeretném megérteni.Fizikusok írjatok!Pld.üvegpoharat szeretnék hanghullám segítségével megrepeszteni...egyelőre XD.2011. márc. 20. 23:23
1/6 anonim válasza:
Rezonancia-katasztrófára gondolsz?
3/6 anonim válasza:
"Pld.üvegpoharat szeretnék hanghullám segítségével megrepeszteni..."
Fogsz egy hangkeltő eszközt, egy poharat, és kísérletezel.
A legegyszerűbb megoldása a problémának az lesz, ha a hanggenerátorod egy kisebb bomba, pl. petárda. Az elég könnyen megrepeszt egy poharat.
4/6 anonim válasza:
A pohár egyszerű eset, csak felszerelés kell hozzá. Kell egy mikrofon, vagy bármilyen hang érzékelésére alkalmas eszköz. Megütöd a poharat, frekvencia analízissel megállapítod a saját frekvenciáját, majd ezen a frekvencián, hangszóróval, vagy nagy teljesítményű piezoval hanghullámot generálsz. A hatás nem marad el. Atomi szint..... hmmm, az már nem hangfrekvencia, az már fegyver lenne, nem hiszem, hogy a mai tudásunk szerint megvalósítható.
5/6 A kérdező kommentje:
Szia Kinga!Igen,analizáltam a pohár frekvenciáját,és meg is próbáltam magasabb rezgéssel eltörni,de csak berezonált,nem tört el.(Lehet,hogy több időt kellett volna rá szánni.)Én nagyon kíváncsi lennék rá,hogyan lehet egy tárgy atomszerkezetét megbontani,talán a kvantumfizika adhat rá választ.Te mit gondolsz?
2011. márc. 21. 13:07
6/6 anonim válasza:
Ne magasabb frekvenciával kell, hanem ugyanazzal. Vastag üvegpoharat több okból is nehéz. Egy vékony henger alakú pohárral próbálkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!