Matek. Új dolgot fedeztem fel?
Üdvözletem.
Sajnos a matektanárom erre a kérdésre nem tudott választ adni.
Szóval vegyünk egy sok számjegyből álló számot. Ami osztható 3-al.
10460353203
Ugye ez a szám osztható 3-al. Azt meg mindenki tudja, hogy mikor osztható valami 3-al.
Én arra a jelenségre figyeltem fel, hogy ha a számjegyeket összeadjuk, illetve az így kapott összeg számjegyeit is, és ezt addig folytatjuk amíg csak 1 számjegyet kapunk, és az osztható lesz 3-al.
10460353203
24
6
Persze lehet baromság, de olyan büszke voltam mikor "felfedeztem". :D Ezzel már sikerült becsajoznom is. :D
Hát de figyelj már, te!
wikipediáról:
"3-mal osztható az a szám, melynek számjegyeinek összege 3-mal osztható."
amit te csinálsz, az az, hogy alkalmazod ezt a szabályt, aztán alkalmazod megint. egy hárommal osztható nagy szám számjegyeinek összege egy hárommal osztható szám lesz. Úgyhogy erre is igaz, hogy számjegyeinek összege 3mmal osztható szám lesz.
De azért gratulálok a csajhoz :D
üdvözlöm a matektanárodat :)
Azért te se legyél erre annyira büszke, egy értelmes ember ezt már 6 éves korában is tudja.
Aki nem értelmes, az csak akkor, amikor megtanítják neki, mondjuk ötödikben.
Te hülye vagy, kedves uccsó válaszoló? 6 éves korban tanulják a gyerekek a számokat és a betűket. Néhány nem bír addig várni és már 4-51 évesen meg kell neki tanítani.
ha valaki 6 évesen azon gondolkozik hogy vajon mikor osztható egy szám 3mmal, az nem normális.
Én már 4 évesen is milliókal osztottam és szoroztam, igaz nem az iskolában tanultam meg.
Ezenkivül folyékonyan olvastam is, szépirodalmi könyveket.
Te ezt nem hiszed el, de így igaz.
Emiatt írtam, hogy csak az értelmesebbje tud ilyesmit 6 évesen. Aki olyan, mint én voltam.
Abban viszont igazad van, hogy sajnos rengeteg bajom lett belőle az életben, mert ez tényleg nem normális
És nem vagyok hülye.
Az a baj, hogy osszeadni sem tudsz!
10460353203 szamjegyeinek osszege 27!
Ha ennek a szamjegyeit adod ossze, az 9.
Ettol fuggetlenul igaz, amit "felfedeztel", de ebben nincs semmi uj, max neked.
Érdekes a felfedezésed. Ha komolyan érdeklődsz, akkor a végén még egész jó matematikus is lehetsz.
Én is felfedeztem egy-két dolgot:
0,99999...(végtelen sok 9)=1.
Gráfok szomszédsági mátrixa.
Irányított hipergráfok, legalábbis egy speciális típusa.
Ezeket mind felfedezték előttem, de nem baj, azért ezek az én felfedezéseim is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!