Mik voltak eddig a legidegesítőbb félreértelmezések, amiket átlagemberek hittek olyan tudományágról és ahhoz kapcsolódó szakmákról, amikben jártasok vagytok?
Ha valaki IT területen dolgozik, akkor van egy nézet, hogy automatikusan ért minden elektronikai dologhoz, a konnektor beszerelésétől kezdve a TV beállításáig.
Nem azt mondom, hogy ne tudnék beszerelni egy konnektort vagy ne tudnám a TV-t beállítani, viszont nem értek jobban ezekhez, mint akárki más. Egyszer a szomszéd jött oda a telefonjával, mert valami applikációval nem boldogult, hogy állítsam be neki. Akkor láttam először az applikációt és nekem is meggyűlt elsőre a bajom vele. Ő meg húzogatta a szemöldökét, hogy "informatikus vagy, nem?" Ezek tudnak engem is idegesíteni.
#11 - én pontosan a fordítottjával találkoztam, mikor egy politikailag rendkívül aktív egyetemi docens (a mesterséges intelligencia "szakértője") nem akarta elhinni, hogy fizikusként nem lehet úgy állást kapni, mint szezonális mosogatói melót egy tóparti étteremben.
Nem érti, hogy miért nézem idiótának, mikor olyat mond, hogy menjek el bankba "analitikusnak" meg programozónak. (Tehát csak besétálok az egyik bankba a fővárosban, és kérek egy állást úgy, ahogy ütvefúrógépet kér az ember egy barkácsboltban.) Meg azt sem érti, hogy miért nem tanulok meg néhány hónap alatt professzionálisan programozni!
Nem képes felfogni, hogy kísérleti fizikusként önerőből doktormérnöki szinten elsajátítottam az elektronikát, és meglehetősen kiterjedt vegyészeti és gépésztechnológiai ismeretekkel is rendelkezem (vegyészetből hivatalosan is megvan az egyetemi alapképzésem). Nem képes felfogni, hogy egy bizonyos műveltségi szint felett az embernek azt a tudását kell kultiválnia a sikerhez, amit fiatalkorban szerzett meg két évtizedes munkával, nem pedig opportunista módjára amatőrként csapongani összevissza.
Bár az illető országos szintű számítástechnikai autoritásnak tartja magát, de sokak szerint már az is kétséges, hogy egy Pacmant képes lenne-e beprogramozni, hisz néhány sorosista nonprofit szervezet elnöksége után, most egy új párt egyik vezető arcaként akar érvényesülni az egyetemi állása mellett!
A legviccesebb eset talán az volt vele kapcsolatban, hogy MENSA tagként előadást tartott, ahol többek között kijelentette, hogy az intelligencia fordított arányosságban áll az utódok számával. Ezzel lényegében egyet is lehet érteni - de bizalmas források szerint az illetőnek négy törvényes utódja van!
XD
12-es!
Az illető tanár IQ-ja legfeljebb a nyakának a körméretével egyenlő. Vajon hányadik gyerek?
Johann Sebastian Bach 1685. március 31-én született Eisenachban, Johann Ambrosius Bach városi zenész és Elisabeth Bach (szül. Lämmerhirt) nyolcadik gyermekeként.
Csak egy példa.
Mi is nyolcan vagyunk testvérek, mindannyian diplomások, s nem valamiféle ruhatár-büfé szakon.
Mérnökök, zeneművészek, képzőművész, építész, főiskolai tanár, stb.
Mindenkinek több gyermeke van, így összesen 21 unoka ül a szüleimnél a karácsonyi asztalnál. A nagyobbak most már alkalmi vonósnégyesre is összeállnak. Mindegyikük tanul valamilyen hangszeren.
Óvatosan az ostoba kijelentésekkel.
#13 - igencsak jómódú családból származhatsz - örülj neki! Amúgy tényleg valós személyről van szó, és a leírtak alapján könnyen kiszúrható, hogy kiről írtam, hisz a szomszédban hamarosan választások lesznek, és egy kampányvideón is már megjelent.
Remélem nem sértettem meg az illető személyiségi jogait - de tény, hogy kissé másnak mutatja magát nyilvánosan, mint amilyen valójában. De ez nem meglepő, hisz az illető már a politikai életbe próbál benyomulni.
Piackutatás, főleg próbavásárlás profillal.
Ami engem a legjobban idegesít, az, amikor engem, aki messze nincs döntési helyzetben a cégnél, próbál valaki meggyőzni, hogy a szolgáltatásunknak szerinte nincs értelme, f....g és hülye az, aki megveszi. Ilyenkor annyit tudok mondani, hogy "bocs, mások szerint meg nem így van, mert bizony jönnek hozzánk cégek próbavásárlásokat kérni". A másik meg az, hogy "miattatok küldött el tréningre a főnököm / kaptam rossz értékelést, g...i vamzerok vagytok"... a-a. Az amiatt van, mert nem követed azt a szabályrendszert, amit elvár tőled a munkaadód. Az, hogy ez hogy derült ki, az egy teljesen más kérdés. A legtöbb munkahelyen bezony az alapján értékelnek, hogy mennyire teljesíted az elvárásokat, és ha nem teljesíted, vagy alig, akkor jogos, hogy lehúznak az értékelésben (az, hogy vki nem ért egyet azzal, amit a főnöke elvár, nem azt jelenti, hogy akkor oké, ha telibesz...ja... mert elírt egy szerződést, amiben tisztázva van ált, hogy a főnököd irányít, és ha nem értesz vele egyet, lehet elmenni, csúnya szóval mondva). Az egyetlenegy helyzet, ahol megértem a panaszkodást, azok az olyan iparágak, mint pl. az autókereskedések, ahol eleshet azzal egy jobb jutaléktól az illető, hogy egy próbavásárlóval egyezkedik autókról, aki 99,9%-ban nem fog autót vásárolni.
Ill. még olyan vicces tévhitek szoktak lenni, hogy a legtöbb próbavásárlás olyan, hogy számítanak az emberre, és elhalmozzák mindennel meg a popóját is kinyalják, mint az Irigy Hónaljmirigy-es szállodaellenőrös részben (próbálnák, csak összetévesztik vkivel :D)... ez még a hotelauditoknál sincs nagyon így, meg nem is jelentik annyira előre be, hogy mikor számíthatnak ellenőrzésre, max. hogy ebben az évben vmikor 1x.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!