Szkeptikusok, milyen bizonyítékot fogadnátok el a tudomány szempontjából is hitelesnek arra vonatkozóan, hogy intelligens földönkívüli lények látogatták meg a bolygónkat?
@11:
"Pl ha megjelenne az utcán egy nyílvános helyen ahol sok ember van és megmutatja a fekete lyukját"
Nyilván ki hogy van vele, de nekem aztán ne mutogassa a fekete lyukját.
Ha több, egymástól független, jól dokumentált, hiteles megfigyelés egybehangzóan ugyanazt állítja, és nincs más egyéb alternatív magyarázat. Nagyjából így működik a tudomány.
Szóval a 4-5 ember látott egy fénypamacsot az égen, az ennek nem felel meg.
A Józsi bácsi felvette VGA kamerás telefonjával az erdőben, az ennek nem felel meg.
Ha mondjuk számos, akár jó minőségű felvétellel alátámasztott lakossági megfigyelés, kiegészítve pl. hiteles tudományos mérő- és/vagy megfigyelőállomások regisztrátumaival ugyanazt mutatják, hogy egy bazinagy csészalj átrepült egy város felett, az már majdnem jó, de még mindig nem elégséges, hisz lehet, hogy csak a hadsereg kísérletezik (Occam-borotvája).
Ha ugyanez leszáll, és kimászik belőle ET., mindez mondjuk élőben van közvetítve, akkor az már szerintem bizonyíték.
Ha ugyanez gondol egyet, és kirepül a légkörből egyenest az űrbe, és ezt látjuk, az megintsak szerintem bizonyíték, mivel nincs más ismert magyarázat.
>Mindenki csak nem hazudhat!
Egyrészt, tévedni is lehet, nem csak hazudni.
Másrészt pedig, erről Vágó István szavai jutnak eszembe:
"De ugyanazt a mozit látták. Én amikor mozit mondok, igazi mozira gondolok. A földönkívüliek azóta olyanok amilyenek, amióta az E.T.-t láttuk."
Tessék ezen elgondolkozni!
"Ha több, egymástól független, jól dokumentált, hiteles megfigyelés egybehangzóan ugyanazt állítja, és nincs más egyéb alternatív magyarázat. Nagyjából így működik a tudomány.
Szóval a 4-5 ember látott egy fénypamacsot az égen, az ennek nem felel meg.
A Józsi bácsi felvette VGA kamerás telefonjával az erdőben, az ennek nem felel meg."
Akkor ki számít hiteles szemtanúnak?
Mert hogy Józsi bácsi szerinted nem!
Szerinted mindenkinél kéznél van 8K-s videofelvétel készítésére alkalmas kamera?
Ha mégis lenne, akkor meg pont azért lenne gyanús!
Akkor mégis ki a hiteles szemtanú? Egy tanár, egy kereskedelmi járat pilótája, egy vadászpilóta, vagy egy politikus?
Készítettek riportot már ilyen szemtanúkkal, de szerinted az sem hiteles, de akkor ismét felteszem a kérdést: Ki számít annak?
Meggyőződésem, hogy a szkeptikusok sem különbek a fanatikus hívőknél, csak ők a fanatikus tagadók! Akkor se lenne hiteles a bizonyíték, ha bekopogtatna hozzájuk E.T.!
Én egyik sem vagyok!
Szerinted minden ember úgy indul el otthonról, hogy magával visz még vagy négy másikat szemtanúnak, meg mérési jegyzőkönyvvel a hóna alatt, 8K-s videofelvevővel, meg egy komplett laboratóriummal a táskájában?
Csak, hogy tisztázzuk!
Pont úgy nem vagyok makacsul hívő, mint ahogy tagadó sem!
Nincs tudomásom arról, hogy valaha is láttam volna egy UFO-t, de én legalább objektíven állok a kérdés előtt!
Nem, nem állsz objektíven.
Ugyanis azt mondod, hogy pl. 10000 észlelésből KELL LENNIE valósnak is, ez pedig nem igaz.
Azon kívül el akarod maszatolni a bizonyíték fogalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!