A biocentrizmus mennyire állja meg a helyét a tudomány témakörében?
Robert Lanza, az észak-karolinai Wake Forest Orvostudományi Egyetem professzora a könyvében azt állítja, hogy a elmélete (biocentrizmus) szerint a halál illúzió. Emberekként hiszünk a halálban, mert azt tanították nekünk, hogy meghalunk, pontosabban a tudatunk az életet a testünkkel azonosítja, és a testünk meghal – magyarázta Lanza.
A biocentrizmus szerint nem a világegyetem, hanem a biológiai élet a valóság alapja, és az teremti meg a világegyetemet, vagyis az emberi tudat határozza meg a tárgyak formáját és méretét. [link] [link]
"A biocentrizmus szerint nem a világegyetem, hanem a biológiai élet a valóság alapja, és az teremti meg a világegyetemet, vagyis az emberi tudat határozza meg a tárgyak formáját és méretét."
Ezalapján marhaság az egész, ge egy vallást még ki lehtne hozni azért belőle.
"Azt mondja ki,"
Ezt írtam én is.
" hogy a rendszert hullámfüggvény írja le,"
Azaz hullám. EZt írtam ha olvastad volna
" és méréskor ez a hullámfüggvény pillanatszerűen összeomlik az egyik sajátállapotába,"
Azaz részecskévé válik. De nem méréskor HANEM MEGFIGYELÉSKOR
" és" hogy melyikbe, azt a Born szabály szerinti valószínűségek alapján dől e"l.
Ha nem figyeled meg hullám ha igen, részecske te döntesz
Akkor legyen egy kétállapotú rendszer, aminek a két állapot hogy van e benne részecske |1> vagy hogy nincs benne részecske |0>. Ekkor vegyük azt a hullámfüggvényt, ami |1>+|0> na itt kérlek mondd meg hogy mi hullámzik.
Vagy még egyszerűbb példa. Jelöljük |x>-el azt a koordináta sajátállapotot hogy a részecske x helyen van. Ekkor |x>+|y> egy szuperpozíciója annak hogy a részecske x-ben és y-ban van. Ezt ha megmérjük, akkor vagy x-ben lesz vagy y-ban. Itt hol van ebben a hullám?
Az hogy hullámfüggvénynek hívjuk a kvantumos állapotot, annak semmi köze ahhoz, hogy abban az állapotban bármi is hullám lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!