Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi lenne azzal aki radioaktív...

Mi lenne azzal aki radioaktív területen élne mondjuk 1 évig?

Figyelt kérdés
Pl . olyan helyen ahol a háttérsugárzás 80 - szorosa a normális értéknek . Mikor jelentkeznének a tünetek és mik lennének a tünetek ?
2010. okt. 6. 21:22
 1/7 anonim ***** válasza:
50%
Annyitól nem lenne semmi baja.
2010. okt. 6. 21:25
 2/7 anonim ***** válasza:

Embertől is függ, hogy ki mennyire ellenálló. Szerintem 1 éven belül még nem halnának meg 80szoros normális érték fölött. De valószínűleg a halálának az oka valamilyen rák lenne, vagy leukémia.

De nem vagyok orvos csak épp nem rég nézegettem Csernobil túrához mindenféle adatokat.

2010. okt. 6. 21:27
 3/7 A kérdező kommentje:
Jönnél csernobilba ? Én igen .
2010. okt. 6. 21:51
 4/7 anonim ***** válasza:

És minek? Mit csinál ott? De most komolyan...

Amúgy nem lehet tudni, hogy kiben mikor következik be egy javíthatatlan, halálos DNS hiba, és hol. A sugárzás nem olyan, mint egy méreg, hogy x grammtól rosszul vagy, x+50 grammtól meg azonnal meghalsz. Rengeteg belső tényezőtől függ, pl hogy mennyire ellenálló a szervezet, a bőr és zsírréteg vastagságától, mennyire működnek a DNS helyreállító enzimek, egyáltalán, mennyire vagy egészséges, stb stb stb.

De az akkor is érdekel, hogy mi a jó édes fenét akarsz te egy kisértetvárosban? Üres, koszos, kihalt.

2010. okt. 7. 08:42
 5/7 anonim válasza:
a csernobili katasztrófa most jön elő, nem veszed észre hogy mindenki daganatos(csúnyább kifejezés: rákos)??!
2010. okt. 7. 16:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Elgondolkoztam rajta nemrég, de végül arra jutottam hogy á inkább nem, nehogy tényleg emiatt legyek majd rákos. De szerintem nagyon érdekes lehet. Meg jó kaland.
2010. okt. 7. 18:15
 7/7 A kérdező kommentje:
Itt valaki szerintem valamit félreért . Múltkor láttam egy túrista videóját ( csernobilban ) ahol a műszer a normális sugárzás 80 szoros értékét mutatta . Azért kérdezem , hogy mondjuk aki azon a helyen lakna , azzal mi lenne .
2010. okt. 7. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!