Valóban igaz, hogy Magyarországon tetszőlegesen bármely pontból indulva a legközelebbi település az adott ponttól maximum 15km-re fekszik?
Hobbiprojektként gyorsan lekaptam egy településlistát koordinátákkal, meg egy országhatár sokszöget, és ezt hoztam ki belőle:
Az ország „legeldugottabb” pontjától a legközelebbi település kb. 11,9 km-re van. Ebben lehet kb. 200 méternyi pontatlanság.
A Hortobágy környéke az ami a „legritkább”, meg az Alföld néhány területe.
Annyi csalás még van a dologban, hogy ez a települések középpontjától és nem annak a határától mért távolság. Viszont egyrészt a legkisebb falvak is benne vannak, illetve nagyobb városoknál több kerület is.
Még némi térképnek nagy jóindulattal nevezhető valamit is összedobtam:
(A sötétzöldtől a világoszöldig 8 km vagy annál kevesebb a távolság, a sárgától a vörösig a 8 és 16 km közötti távolság lenne, de vörösig nem jutunk el, a legsötétebb narancs a 12 km-es határ.)
Tehát a kérdésben lévő 15 km akár lehetne 12 km is, akkor is igaz lenne.
~ ~ ~
> De nagyjából egyébként igaz. 12 km-es távolságra kell lennie jelen szabályok szerint egy szélerőműnek a települések beépítésre szánt területeinek határától.
Ennek tükrében, meg annak tükrében, hogy én nem is a beépítésre szánt terület határától, hanem a városok középpontjától mértem, a jogszabály ekvivalens azzal, mintha azt mondták volna ki, hogy Magyarország területén tilos szélerőművet telepíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!