Ha az Amerikában élő mayák ennyit nőttek, akkor ha én is jobb körülmények közt éltem volna én is magasabb lettem volna?
Figyelt kérdés
Olvastam pár publikációt hogy a Mayák nagyon alacsonyak vélhetően a sok stressz/szorongás miatt.
És elvitték a gyerekeket más környezetbe és a kortársaikhoz képest 8-10 centivel magasabbak voltak. Vagy akik eleve nem ott születtek, ők is sokkal magasabbak lettek a kortársaknál/szülőknél. Mert ugye a mindennapi szorongás hatással van a növekedési hormonra.
Ha például van egy gyerek aki szinte egész életében szorong, otthon is, iskolában is, akárhol.(És ennek tünetei is vannak) Akkor lehet hogyha ő is szorongás nélkül élne akkor ennyivel magasabb lenne?
2023. febr. 25. 09:27
1/5 anonim válasza:
Szerintem ez nem a szorongástól függött. A kisebb testet könnyebb fenntartani éhezés idején, úgyhogy ahol ilyesmi előfordult ott az evolúciónak köszönhetően a kisebb emberek szaporodtak el.
2/5 A kérdező kommentje:
Nem éheztek.
2023. febr. 25. 15:27
4/5 A kérdező kommentje:
Nem, de le van írva hogy nem éheznek hanem szoronganak.
2023. febr. 25. 16:07
5/5 Bálint6969 válasza:
Ha szorongtak az valószínűleg a rossz életkörülmények miatt volt, nem hinném hogy a bl eredmények aggasztották őket. Akkoriban az elsődleges cél az életbenmaradás volt, ennek a legfőbb kérdése az élelemszerzés. Tehát igen, a táplálkozáson múlott, és igen ez egy fejlődő szervezetnél nagyban meghatározza a testmagasságot, izomzatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!