Használnak a Nanosecond-nál kisebb egységeket is a tudományban?
Figyelt kérdés
2010. okt. 4. 23:47
1/5 A kérdező kommentje:
Vagy annak már szinte nem lenne semmi értelme?
2010. okt. 4. 23:48
2/5 anonim válasza:
Azt nem tudom, hogy használják-e (esetleg fénysebességgel való kísérletezéskor használhatják), de szerintem elvileg lehetne még pikosecond-ot is használni... Ugye, mert a nano-nál az a kisebb egység...
3/5 dellfil válasza:
Igen. A lézerekkel foglalkozó szakemberek már az "attosecundum"-os lézerberendezéseket tervezik.
De szerintem a nagy gyorsítókban lejátszódó folyamatok is eshetnek ebbe a tartományba.
Tíz a mínusz kilencediken, (nano) tíz a mínusz tizenkettediken, (piko) tíz a mínusz tizenötödiken (atto) másodperc a modern atomfizikában nem is olyan extrém rövid idők...
dellfil
4/5 anonim válasza:
Elvileg az ELI Szegeden fog épülni, ott majd nyomják attosekundumban az ipart.
5/5 anonim válasza:
Nem okoskodás inkább kijavításnak szánom:
nano(10^-9), piko(12), femto(-15), atto(-18)
és folytatódik manapság a sor:
zepto(-21) yocto(-24)
Hogy használják-e? Nyilván azért hozták létre ezeket a prefixumokat is, mert használni is szerették volna. De hogy mire, azt már ne tőlem kérdezd... Az előttem szólóknál jobb ötletem nekem sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!