Ezt melyik országról irhatták?
Olvastam egy ilyen véleményt vagy amerikai vagy japán vagy valamelyik európai ország tudósairól, de nem tudom melyik országban van ilyen:
"Egy olyan állam tudósainak nincs szava, ahol zseniként kezelik azt aki le tudja betűzni az anyanyelve szavait. Sőt, még versenyen is mutogatják"
"Egy olyan állam tudósainak nincs szava, ahol zseniként kezelik azt aki le tudja betűzni az anyanyelve szavait. Sőt, még versenyen is mutogatják"
Ez ÍGY NEM IGAZ!
Minden angol nyevlterületen VAN betüezési verseny, de az ISKOLÁKBAN, helyesítás oktatás keretén belül.
Ér természetesen NEM KEZELIK ZSENINEK, aki részt vesz ilyeneken, vagy képes helyesen írni, ez a ferdítés az idézetben.
Mellesleg kiváncsi lennék azokra, akik ezen problémáznak, nekik hogy mennye az angol szavak helyesen írása gyakorlás nélkül?
A magyar fonetikus nyelv, nem hasonlítható össze az angol betűzéssel. Ha egy 7 éves gyerek le tud betűzni olyan szavakat, amiknek a kiejtése teljesen eltér az írástól, ráadásul amiket egy átlag felnőtt sokszor nem is ismer, akkor bizony az a gyerek jó képességű. Pl. autochthonous, staphylococci, milieu (egy gyors keresés alapján ezek a szavak mind szerepeltek versenyekben)
De mindez teljesen független a tudósoktól. Az idézet teljes nonszensz.
#3 Nálunk meg versmondó versenyek vannak. Kb annyira mérvadó, annyira vesszük mi ezeknek a versenyeknek az eredményét komolyan, mint az angolszászok a betűzési versenyekét. Senki nem kapott még érte ösztöndíjat, docensi címet, senki sem lesz tőle géniusz, senkinek sem ez fogja meghatározni a tudományos és sima életét.
Ha nem szimpatikus neked az USA, engem nem zavar, de ha ezt a a betűzőversenyekkel akarod racionalizálni és megmagyarázni, annak semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!