Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Kerékpáré lesz a jövő?

Kerékpáré lesz a jövő?

Figyelt kérdés
Ha elfogy az üzemanyag és nemtud mivel menni a sok vacak kocsi akkor minenki kerékpárral vagy szekérrel fog közlekedni egy ideig? Vagy idő elött átfognak váltani más alternatív üzemeltetésű gépekre?
2010. okt. 3. 19:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Előző:

Senki nem mondta, hogy nem lehet, csak hogy nem igazán jó. És ez a "ha nekem sikerül, akkor neked is" egy igen szar érv.

1) Nem mindenki van jó kondiban, márpedig aki mondjuk 15 km-re dolgozik, de csak mondjuk 5 km-t bír tekerni, annak nem megoldás, hogy eleinte csak 5 km-t megy, amíg megerősödik. Egy lépésben kell a rossz kondiból a jóba eljutni, ami lehetetlen.

2) Nem mindenki tud a munkahelyén tisztálkodni és átöltözni, márpedig sajnos izzadtan-csatakosan nem ülhet le az ügyfél elé tárgyalni.

3) Sokmindenki visz nehéz holmit, ami bicajjal nem megoldható.

4) Nem mindenki bírja úgy a hideget, mint te. Én pl azonnal leteszem a biciklit (nyáron azzal járok a 7 km-re levő melóhelyre), amint hideg lesz, mert rögtön megfázom, belázasodok és annyi. De ha tudom hogy délután nagybevásárlás lesz, akkor nyáron is kocsival indulok el.

Szóval egy részről nem kell túlreagálni, más részről némi empátiával rögtön rájöhetsz, hogy az emberiség egésze nem a te képességeidhez igazodik.

2010. okt. 4. 11:35
 12/16 anonim ***** válasza:

Utolsó, a 4 "érvedből" három azonnal nulla, mert nem arra vonatkozik, amiről szó volt. Arról volt szó, hogy ha valaki kerékpárral jár dolgozni, akkor miért kéne vagy nem kéne leraknia azt télen. Tehát eleve feltettük, hogy képes eljutni a munkahelyre bringával, ott képes megfürdeni (vagy nem izzad, ahogy jól esik). Kicsit figyelni kéne.

A negyedik pontod meg azért butaság, mert ha fázol öltözz fel jobban. Nem vagyok vérbringás, nincsenek külön bringás cuccaim, de képes voltam télen úgy felöltözni, hogy egyáltalán nem fáztam (póló, kapucnis pulcsi, kabát, sál, cicanaci, farmer, vastag zokni). Sőt, kifejezetten kevésbé fázol, mert még mozogsz is.

2010. okt. 4. 12:19
 13/16 anonim ***** válasza:

"Tehát eleve feltettük, hogy képes eljutni a munkahelyre bringával"

Rohadtul nem tettél fel semmit eleve. Hanem jöttél a nagyarc "ha nekem sikerült" dumával. Igen, az eredeti csakugyan arról szólt, hogy télen teszi le, de te láthatóan (ne hazudj hogy nem) kiterjesztetted, általánosítottad egy laza csuklómozdulattal gyakorlatilag úgy az egész emberiségre.

Mert ha arra gondoltál volna, amiről most beszélsz, akkor azt mondtad volna, hogy "nekem télen is sikerült", nem azt, hogy "ha nekem sikerült külvárosból blabla".

2010. okt. 4. 12:35
 14/16 anonim ***** válasza:
28%
Látom sikerült beletaposnom a kristályüveg lelkecskédbe, ráadásul úgy, hogy nem is írtam semmi olyat, amire durrogsz. Nem baj, szenvedj akkor.
2010. okt. 4. 13:05
 15/16 anonim ***** válasza:

Én is megfázok télen bárhogy öltözök fel! Mert olyan érzékeny a torkom bringázás közben meg jobban beszívod a hideg levegőt és nekem akár 5 perctől bedurran a torkom! És azt belülről nemtom kibélelni!

Amúgy én légdeszkát szeretnék XD De az még nincs :( egyébként is miért kellene mindenkinek bicajjal járnia ha ott van az elektromos autó?

2010. okt. 4. 13:35
 16/16 anonim válasza:

szerintem az lenne a leglonyosebb, ha az autok teljesen megszunnenek, es csak a tomegkozlekedes lenne. Persz nem a mostani BKV-s szar jarmuvekkel, hanem modernekkel.

a tavolabbi jovoben a tomeg kozlekedest pedig a teleport fogja felvaltani.

Egy dolog boztos: elobb-utobb teleport lesz a vegen, csak az atmeneteket nem tudni.

2011. aug. 9. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!