Az emberek többsége megelégedne egy 100 és 120 év közötti átlagélettartammal?
Az attól függ, hogy milyen állapotban kell leélnem ezt az élettartamot.
Ha teljesen egészségesen és öregedéstől mentesen élhetek, tehát gyakorlatilag konzerválják a mostani fizikumomat, akkor 500 évig is szívesen eléldegélek.
Ha viszont lerobbantan, magam alá sz-rva, mozgásra már alig képesen kell vegetálnom, és mindig mindenem fáj, akkor a f-sz se akar 120 évig élni, inkább pusztuljak meg 60-70 évesen.
Én biztos nem akarok addig élni. Jó lesz nekem 70+-osan meghalni.
Pláne úgy, hogy az ember elfárad, nem bír annyit. Ha ebből a 120-ból az első 60 olyan lenne, mint 20-30 évesen (fizikailag) és így romlana le az emberek állapota biztos sokan szeretnének ennyit élni. De ha azt vesszük alapul, hogy a mostani 65+-os emberek hiába akarnának sok mindent csinálni már fizikailag nem bírják. Nem tudnak órákat aktívan kertészkedéssel tölteni, sokan már a boltig és haza úton is elfáradnak stb. Persze, tisztelet a sportos kivételnek. De a többségre nem ez jellemző.
"Az emberek többsége megelégedne egy 100 és 120 év közötti átlagélettartammal?"
Szerintem nem. Mármint tök jó lenne 100-120 évig élni, de ha ez lenne a normális, akkor mindenki 200 évről álmodna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!