Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek Valagyimir...

Mi a véleményetek Valagyimir Popoviny és Peter Gariaev kisérletéről?

Figyelt kérdés
Az egyik lépésben emberi Dns mintát juttatak a légüres kémcsöbe. A részecskék a Dns jelenlétében átrendeződtek A dns közvetlen hatást gyakorolt a fotonokra mintegy láthatatlan erővel szabályos mintázatba rendezte azokat. Tehát a dns közvetlen hatással van fizikai világunkra.
2023. jan. 10. 16:00
1 2
 11/16 Ozmium42 ***** válasza:
77%
Mármint a hivatalos atbaszunk.atw.hu
2023. jan. 10. 16:44
 12/16 A kérdező kommentje:
A wikipédiás 9es válaszomra regáljatok az a hivatalos. Ne kötekedj 10 es mert linketem hivatalost is. Azt véleményezd ha kérhetem.köszi
2023. jan. 10. 16:50
 13/16 A kérdező kommentje:
2023. jan. 10. 17:00
 14/16 anonim ***** válasza:
89%
Az kicsit sem ébreszt benned gyanút, hogy a wikipedia oldal csak magyarul van, és semmi más nyelven nincs fent ez?
2023. jan. 10. 17:08
 15/16 anonim ***** válasza:
94%

"A wikipédiás 9es válaszomra regáljatok az a hivatalos."

Oké. Kezdjük ott, hogy a wikipédiát nem valami állami szerv vagy nemzetközi szervezet adja ki, a tartalmát bárki szerkesztheti, pont ez a jó benne. Hivatalosnak nevezni értelmetlen. Igen, sokan szoktunk rá a tudomány kategóriában hivatkozni (én is), mert általában megbízható, helyes amit ír. De ez utóbbi kijelentés csak a szócikkekre igaz.

Amit te linkeltél, az egy szerkesztő allapja, nem egy bárki által szerkeszthető (kritizálható) cikk. A forrásai közül amúgy 2 rossz, a weboldalnak amire mutatnak, már megszűnt az az aloldala vagy elérhetetlen. A "Pro:Magyar Tudomány cikke" pedig épp hogy az áltudományt kritizálja, nem pedig a leírt Poponyin kísérletet támasztja alá. A 2. hivatkozáson jót derültem.

2023. jan. 10. 17:16
 16/16 Garje válasza:
100%

Ez tipikus áltudományos okoskodás, és sajnálatos, hogy évtizedeken keresztül kering és fennmerad, mert mindíg vannak, akik felületes tudásuk miatt elhiszik és nem ellenőrzik le az igazságtartalmát.

De legalább ne terjesztenék a butaságot! :-)

Ez olyan hír, mint amilyen a "CNN is megírta" kezdetűek szoktak lenni...

aug. 31. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!