Őssejtekből nem lehetne fogat növeszteni? Ezen járt múltkor az eszem és mit látok? Ezen kísérleteznek. Mit tudtok erről a módszerről? Hol lehet erre jelentkezni fogorvosos véleménye esetleg?
Szia! Pár éve olvastam erről egy cikket, akkor az volt, hogy fogzománcot még nem tudtak sehogy sem alkotni, csak a fog belső szöveteit sikerült őssejtekből előállítani állatkísérletekben. Lehet, hogy ez aktuálisabb:
Tiszteletem mindenkinek aki ezt elolvassa.
Van Bécsben a Bioimplant aki lemásolja szó szerint(valszeg olyan fréz cadcam géppel mint amivel a koronákat csinálják)cirkonból a fogat és a kihúzott fog helyére tiszta gyolcsot tesznek lazán bevarrják egy két öltéssel és 1-2napon belül behelyezik és bekalapálják apró ütésekkel 20másodperc alatt.Van videó róla a Youtube-on.Nem kell csontpótlás,viszont írják hogy parodontózis esetén nem javallt.Becsontosodik és utána formára csiszolják és mehet rá UV fényes ragasztóval a korona.Látszik hogy még plusz abutment sincs rajta.Rengetegen támadják a Facebookon is.Letiltatták az oldalaikat is.Ekkora a szakmai féltékenység.
Amúgy pont az elérhető oldalukon a Semmelweis-reflexnek hívják ezt.
Van olyan cég aki ezt hasonlóan titánból csinálja.Úgy néz ki mint egy titán szivacs.
Franciaországban van egy orvos és ennek egy fiatal cég gyárt Biopik néven foszfátszemcsével dúsított(azt hiszem az olyan mint a csontpótló anyag)tehát kompozit PEEK bioműanyag csavaros implantátumot(BioHpp),ezt Indiában is egy nagy egyetemen beültették.Ránőtt a csont és elasztikus mint az emberi csont.
Amúgy nálunk itt Magyarországon is van orvos aki cirkónium implatátumra ilyen bioműanyag abutment-fejrészt rak fel.Van van korona is ilyen nálunk.
Inkább fizetek többet és megkeresem az orvost de nem szeretnék fémet újra a testembe rakatni.
Én drukkolok ezeknek az orvosoknak és kutatóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!