Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Igaz, hogy ha lett volna elég...

Igaz, hogy ha lett volna elég mentőcsónak a Titanicon, akkor sem lehetett volna sokkal több utast megmenteni? Mennyi utast lehetett volna még megmenteni?

Figyelt kérdés

2023. jan. 9. 19:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

#10-es:

Ez nem pont így volt.

Akkoriban nem az utasok létszámát vették figyelembe, hanem a hajó vízkiszorításához viszonyították. Minél nagyobb volt a vízkiszorítása, annál több mentőcsónak kellett, így az utasok létszáma úgymond mindegy volt. Sőt, a Titanicon a kötelező csónakszámnál még több is volt valamennyivel. Az elsüllyedése után vezették be azt a szabályt, hogy annyi mentőcsónak kell minden hajóra, amennyibe az összes utas - beleértve a személyzetet is - elfér.

2023. febr. 24. 00:39
 12/17 anonim válasza:
94%

#11 "így az utasok létszáma úgymond mindegy volt" - De pont azért volt mindegy, mert arra találták ki őket, hogy ezek segítségével juttassák át az embereket egy másik hajóra. A csörlőrendszerrel pedig ismét fel tudták volna húzni őket a sérült hajóra, hogy újabb embereket vigyenek át.

Megpróbálom majd megkeresni a forrást.

2023. febr. 24. 00:48
 13/17 anonim ***** válasza:
25%
#12 Csodálkoznék, ha ilyen forrást találnál...
2023. febr. 24. 08:21
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Pont most néztem újra a filmet mert a TikTok feldobálja róla a videókat.

2200 embert akkor sem lehetett volna megmenteni ha pont elég csónak van.

De nem is akartak, eleve a 3 class embereket bezárták… bár nem tudom ez a való életben is így volt e

Szerintem fel sem fogtak hogy mekkora a baj, ameddig már félig el nem süllyedt a hajó. Ahogy a filmet nézem lehet én sem fogtam volna fel hogy mekkora a baj.

Az is durva hogy az első és másodosztályt mentettek először. Ha megnézed, onnan alig haltak meg nők és gyerekek.

Amúgy elég durva hogy ilyen könnyen el tud süllyedni egy hajó, én ugyan nem vagyok mérnök, de ha a fagyos óceánon utaznak, akkor hogy nem gondolnak bele abba hogy csak amiatt hogy nekimegy egy jéghegynek így elsüllyedhet?

Kb öngyilkosság volt felszállni egy ilyen hajóra a jeges ocean közepén…

2023. márc. 30. 22:10
 15/17 anonim ***** válasza:
92%

#14 (22:10) - jó irányban gondolkodsz a témát illetően!

Azok a vezetők, akik tönkreteszik a tőkealapokat, megalázzák a műszaki értelmiségieket, lerohasztják az oktatást, egészségügyet, stb. nem képesek belátni az elkerülhetetlen durva következményeket?

A Titanicos balhé miatt csak egy közepes falu veszett oda - relatíve gyorsan és fájdalommentesen. Ha most belegondolunk a világban zajló háborús konfliktusokba - főleg az ukrajnai válságba, meg ami valószínűsíthetően még lesz itt a közeljövőben - akkor a Titanic felelőtlen irányítása csak egy éretlen gyerekcsínytevésnek tűnik - nemde?

2023. márc. 30. 23:44
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

14: Egy Titanikos műsorban például azt mesélték, hogy a hajó kapitánya, korábban a Titanik testvérhajójának volt a kapitánya. És az a hajó egy hadihajóval ütközött, amitől jelentősen megsérült, de nem sülyed el, hanem a saját "lábán" be tudott uszni a dokba javításra. A hadihajó viszont elsüllyedt, és ebből azt a következtetést vonhatta le a kapitány, hogy ez a hajótipus mindent kibir, hiszen egy páncélzott hadihajóval ütközött. Ez hozzájárulhatott, hogy nem vette komolyan a jéghegy figyelmeztetést.

Járulékos következmény volt, hogy a Titanik vizrebocsájtása hónapokat késett, a testvérhajó javítása miatt. Ha hónapokkal korábban indítják, akkor még nem lettek volna jéghegyek.

2023. márc. 31. 00:37
 17/17 anonim ***** válasza:
84%

A Titanicos balhé miatt csak egy közepes falu veszett oda - relatíve gyorsan és fájdalommentesen.

Hat azt a terrort átélni nem mondanám gyorsnak meg fájdalommentesnek… megfagyni sem lehet túl jó a jeges vízben, főleg ha tudod hogy meg fogsz halni mert vagy 3rd class vagy, vagy férfi vagy a legénység tagja…

Én azt elhiszem hogy egy jéghegy miatt el tud süllyedni egy hajó, csak azt nem értem hogy erre hogy nem lehet jobban felkészülni… vagy egyáltalán minek indítanak akkor utat mikor ekkora bolygó méretű jéghegyek vannak a vízben… nem jobb lenne előbb, vagy később utazni és élni?

Miközben néztem a filmet csak azt volt a fejemben hogy mekkora kockázatot vállalt mindenki aki utazott…

Bár azért balszerencse is kellett ehhez, nem is kicsi, pont ott van a jéghegy, pont éjjel hogy ne lássák, pont olyan sérülést okozott a hajón amit már nem bírt el….

2023. márc. 31. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!