Kenderrostból és a myléciumból tényleg tartósabb és erősebb anyag készíthető mint a fémek?
Figyelt kérdés
Olvastam olyat hogy Henry Ford egy autó modellt készítetett konderrostból és 10x erősebb volt mint az acél. Szerintetek nem igaz vagy igaz?2023. jan. 7. 22:17
2/9 anonim válasza:
Lehet benne valami, hisz sok oldalon méltatják, és azt írják bizonyítottan 10x ütésálóbb a kenderrost, mint az acél. Nyilván rugalmasabb, és lehet hogy nagyon erős is, de azt hogy 10x erősebb lenne kissé túlzásnak érzem. Ha a saját szememmel is látnám , jobban elhinném. A sorozatgyártásba egy ideig nem fog elterjedni még ha így is van, mert túl drága lenne, és az alapanyag utánpótlás sincs olyan szinten, hogy több tíz, százezer tonna kenderrostot feldolgozzanak, és gyantával való préselési állapotba hozzák. Ígéretesnek tűnik, más nagy igénybevételnek kitett terméknél is, ha tényleg olyan erős, mint ahogy írják. [link]
3/9 anonim válasza:
Szerintem olyasmi lehet, mint az üvegszál.
4/9 anonim válasza:
Talán inkább "micélium"-ra gondoltál. A mai mesterségesen előállított üveg, kevlár és szénszálaknál biztosan nem lehet jobb az ilyesmi.
5/9 A kérdező kommentje:
Akkor a fémeket mondjuk egy számítógépben nem tudják helyettesíteni? Semelyik más anyaggal?
2023. jan. 8. 09:04
6/9 anonim válasza:
Most nem mechanikai konstrukciós anyagok voltak a kérdés tárgyai?
Kérdező - kevered a Gizikét a gőzekével!
7/9 A kérdező kommentje:
De. Csak közben ez a kérdés, előjött benne valahogy, valahonnan. És kíváncsivá tett. Így nem bírtam ki és megkérdeztem ezt is. :D
2023. jan. 8. 09:31
8/9 anonim válasza:
Hagyományos áramköri elemekhez vezető és szigetelő anyagok kellenek. Nem csak a fémek vezetik az áramot, szóval.. Huzalozásra ugyanez vonatkozik. Esetleg össze lehet kötni komponenseket optikai csatolófelületeken keresztül. A félvezető alkatrészek max a teljesítményelektronikában helyettesíthetőek más anyagokkal, a CMOS tranzisztorokat a logikai műveleteket végző részekben, adattárolókban, regiszterekben nagyon nincs mire lecserélni, ha hasonló komplexitású integrált áramköröket akarsz tömeggyártani.
9/9 A kérdező kommentje:
Azért is lenne jó GPU és CPU-t és RAM-ot gyártani fém nélkül, mert akkor gondolom lejjebb menne a betegesen sok árra. Gondolom én.
2023. jan. 17. 02:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!