Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Fizikaban vagy matematikaban...

Fizikaban vagy matematikaban melyik az a terulet amelyik elengedhetetlen a mindennapokhoz?

Figyelt kérdés
2022. dec. 29. 05:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
41%
A négy alapművelet bőven elég. Mondom ezt úgy, hogy egyetemen is tanultam matematikát. Fizikából kb semmi nem kell, hacsak nem akarsz elektromos dolgokat barkácsolni vagy ilyesmi.
2022. dec. 29. 07:05
 2/13 A nagy Levin ***** válasza:
90%
Összeadás, kivonás, szorzás, osztás. Én szoktam barkácsolni, néha előfordul, hogy kell egy-egy geometriai számítás, de ennyi. Bár leérettségiztem belőle, nem vagyok egy nagy matematikus.
2022. dec. 29. 08:23
 3/13 anonim ***** válasza:
20%
1: Akkor ne akarja egy szekrényt felfúrni a falra, mert a fejedre fog esni. És ez komoly. A surlódás azért sokszor jól jön.
2022. dec. 29. 09:03
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
3: Te fizika könyvből tanulod meg, hogy kell lyukakat fúrni a falba? Akkor már baj van.
2022. dec. 29. 09:41
 5/13 anonim ***** válasza:
91%

Hát megkepő, hogy a százalékot senki nem mondta. Persze ez szorzás, ha nem tanulod meg akkor csak nézel, hogy mi a halál ez a jel %

Amúgy az arányok is jól jöhetnek, meg valamennyire a geometriai formák is. Sőt, kamatszámítás is kellhet, vagy valamennyi valószínűség számítás. És a mértékegységek ismerete

Ezen kívűl a matek segíti a logikus gondolkozást a matematikai logika elég hasznos

2022. dec. 29. 14:14
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
5: Ezek a nem lépik túl a négy alapművelet kereteit.
2022. dec. 29. 14:19
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért geometriai formákban vannak szögek, vagy matematikai logikában következtetések

Az oké, hogy amiket mondtam a számoláshoz elég a 4 alapművelet, de ha nem tudod mit számolj akkor sokat érsz velük.

Ezzel az erővel az integrálashoz is csak a 4 alapművelet kell

2022. dec. 29. 14:24
 8/13 Prokopf ***** válasza:
100%
A logika. Azt minden probléma megoldásakor használod, nem csupán a matematikai-fizikai jellegűeknél.
2022. dec. 29. 16:11
 9/13 anonim ***** válasza:
@6 minden magasabb szintu matek muveletet vissza lehet vezetni a negy alapmuveletre.
2022. dec. 29. 17:14
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól függ hogyan értelmezed a mindennapokat. Van, akinek tényleg elég lehet a négy alapművelet. Azonban a mindennapok működéséhez ennél több kell. Például minden nap szükséged van áramra. Na az atomerőműben nem elég az összeadás, kivonás, ott a fizikai ismereteket alkalmazva komolyabb számításokat is végezni kell. Vagy egy optikusnak a fénytant ismernie kell, hogy jó lencsét rakjon a szemüvegedbe. A fizikának minden területét alkalmazzuk. A matematikának ugyan vannak részei, amiknek MÉG nincs gyakorlati haszna, de száz év múlva lehet hogy kulcsfontosságúak lesznek az emberek életében.
2022. dec. 29. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!