Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Villamosmérnöki tudományban...

Villamosmérnöki tudományban mi a legbonyolultabb témakör?

Figyelt kérdés
2022. dec. 28. 14:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az Analízis 2 tárgy (vagy ott nem tudom hogy hívják lehet matematika 3 vagy 4) anyaga. Minden más ami szintén mélyebb, az már csak gyakorlati téma, ami erre épül
2022. dec. 28. 15:19
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Én azt hallottam, hogy az elektromágneses terek nagyon nagy szívás, de lehet ez csak a konkrét tárgy sajátossága volt, nem maga a témakör bonyolultsága
2022. dec. 28. 15:24
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Kvantummechanikát nem tanulnak? Az szívásnak tűnik:D
2022. dec. 28. 15:55
 4/10 anonim ***** válasza:
34%
A túlzásba vitt matekozás a legrosszabb minden mérnöki és természettudományos képzésen.
2022. dec. 28. 17:29
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
#4 Inkább az, hogy leadják, de nem magyarázzák meg, hogy mégis hogyan kötődik az adott területhez.
2022. dec. 28. 17:40
 6/10 anonim ***** válasza:
75%
#5 Persze "leadják" - mint nekem anno - mikor 135 percig szünet nélkül firkálta az analízistanár a tételeket és bizonyításokat. Nem tudom, hogy hogyan vizsgáztam le - a fejemben emlékhiányos időszak van...
2022. dec. 28. 17:50
 7/10 anonim ***** válasza:
68%
Úgy tűnik, a válaszok és tapasztalataim alapján, a legnehezebb témakör megérteni a villamosmérnöki (vagy más) tudományhoz mi miért kell. Sokan azt képzelik, az oktatás akkor lenne racionális, ha pontosan azt tanítanák, amit az adott területen fel fognak használni. És hát az a helyzet, pontosan azt tanítják, illetve kevesebbet. Egy területen az eredményes működés a terület szintjének megfelelő széles ismereteket igényel. ennek segítségével lesz megérthető, az adott területen mi miért és miért pont úgy történik. És aki ennek megértésére nem képes, papírja lehet, de szakértelme hiányos.
2022. dec. 28. 19:27
 8/10 anonim ***** válasza:
46%
Nekem az elektromágneses hullámok és a terek voltak elég bonyolultak. És nem is látom, hogy valaha használnám.
2022. dec. 28. 19:45
 9/10 anonim ***** válasza:
74%
Hát, nem tudom, ma már ezek szerint kigyomlálták az elméleti villamosságtant? Ott voltak kemény matematikai módszerek...
2022. dec. 29. 08:52
 10/10 anonim ***** válasza:
26%
9: Én pl. azt nagyon szerettem (8-as vagyok) nekem az volt a kedvencem. Leszámítva azt a részt ami a terek, meg elektromágneses sugárzások (bár arra már nem emlékszem, hogy azt pontosan minek a keretében tanutuk, összefolyik ennyi év után).
2022. dec. 29. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!