Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » PhD dolgozatban fel szabad...

PhD dolgozatban fel szabad használni szó szerint egyes bekezdéseket a saját cikkemből?

Figyelt kérdés
vagy ki fogja dobni a plágiumkereső és magyarázkodni kell?

2022. dec. 28. 00:52
 1/3 Psycho ***** válasza:
94%
Fel lehet használni, de hivatkoznod kell saját magadra. Lényegében ugyanúgy, mintha egy random másik kutató cikkére hivatkoznál. Létezik olyan, hogy önplágium, szóval érdemes vigyázni vele.
2022. dec. 28. 10:28
 2/3 anonim ***** válasza:
Amikor én így jártam, akkor nem fogadták el plágium miatt, hiába mondtam, hogy saját magam írtam a cikket is. Végül kiszedtem az egészet. Egyébként nem tudom miért jó ez, mert akkor ezek szerint egy kutató nem hivatkozhat a saját korábbi kutatásaira?
2022. dec. 29. 03:46
 3/3 anonim ***** válasza:
74%
Nem illik, nem elegáns szó szerint bekezdéseket átvenni, hiába saját munka. Plágiumkereső is simán kidobhatja az egyezést. Szerintem fogalmazd át és hivatkozz a cikkre. Érdemes minél teljesebb irodalomjegyzéket készíteni. Általában le is kell nyilatkozni a dolgozat leadásánál, hogy felsoroltál minden anyagot, amiből dolgoztál.
2022. dec. 29. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!