Hogyan lehet megjegyezni angol szavakat?
Nekem ez segített:
Írjál ki egyszerű mondatok és azokat tanuld meg. Így egyszerre tanulod a szavakat és gyakorlod a nyelvtant is. És előhozni is könnyebb lesz, ha nem magában áll a szó, hanem mondatban.
Ezeket vidd be az Anki nevű programba, és azzal gyakorolj.
- Sok ismétléssel. Átlagban 15-20x kell egy idegen szót memorizálnunk, hogy később bármikor eszünkbe jusson.
- Szóbokrokat kell tanulni, azaz nem önmagában a szót, hanem olyan szókapcsolatokat, amiben sokszor előfordul.
- Nem csak hallani kell, hanem kimondani hangosan, olvasni, leírni.
A passzív szókincset könnyű építeni, hallod egyszer kétszer kontextusban a szót és már bent is van.
De az aktív szókincset sokkal nehezebb. Nekem sokszor csak annyi van meg, hogy "erre már hallottam egy pont jó kifejezést" de nem tudom előhívni.
A legjobb, ha beszélgetsz valakivel. Esetleg segíthet, ha tudsz már angolul gondolkodni, és figyelsz a lukakra, amikrt betömaz egy telefonos szótárból.
Én úgy gondolom, hogy értelmetlen dolog szavakat bemagolni.
A nyelvet használni kell.
Angolul olvasni.
Angol nyelvű filmeket nézni.
Angolul csetelni, emailezni.
Angolul beszélgetni.
Csak így lehet használható szintre eljutni egy idegen nyelvben.
"megismertem az angol páromat"
Ez itt az igazi titok, nem is az, hogy "elkezdeni beszélni", hanem a motiváció!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!