Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mikor volt a legnagyobb...

Mikor volt a legnagyobb jégkorszak?

Figyelt kérdés
És akkoriban hány méterrel lehetett alacsonyabb a tengerszint a mainál?
2010. szept. 26. 21:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Volt egy ugynevezett Snowball-era a Fold tortenelmeben, amikor ~ 250 millio even keresztul a bolygonk 95%-at ho es jeg boritotta. Nem tudom, pontosan mikor lehetett, de kb. 1,2 milliard eve. Ezt tanultuk Fold- es talajtanon, csak nem tudom, hol az anyag:)
2010. szept. 26. 22:02
 2/4 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Az úgynevezett cryogéni időszakot lezáró, nagyon kemény jégkorszak 635 millió évvel ezelőtt volt.

"hógolyó Föld" néven is ismert

2010. szept. 26. 22:08
 3/4 dellfil ***** válasza:

Nos, ha hihetünk a "wikinek" akkor úgy 800millió éve kezdődött, és úgy 600 millió éve fejeződött be a Föld történetének második, egyben legnagyobb jégkorszaka.

Úgy tűnik nem érdemes az akkori tengerszintről beszélni, mert egészében be volt fagyva a világóceán. (Egyébként is akkoriban egészen más képet mutatott a kontinens elhelyezkedés) Ezt nevezik a "jégbolygó" időszakának.

A cikk "Nagy globális lehűlések" című része említi.

[link]

dellfil

2010. szept. 26. 22:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Ezt talaltam, ha nehany adat is erdekel:

[link]

2010. szept. 26. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!