Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Holttest állapotát miként...

Holttest állapotát miként tartják fenn hosszú napokon keresztül?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy van egy holttest, amit napokon keresztül utaztatnak a koporsójában, de nem hűtik vagy legalábbis nem látszódik, hogy hűtenék. Kérdés, hogy ebben az esetben mit tesznek azellen, hogy a bomlási folyamatok meginduljanak? Nem tudom elképzelni.

2022. szept. 13. 22:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
(nem #2, hanem #1, kár h se törölni, se szerkeszteni itt nem lehet mint fészen)
2022. szept. 14. 20:53
 12/13 A kérdező kommentje:

#9 Köszi, de ebből nem sikerült megtudnom.

"nagyon praktikus oka van az ólom használatának"

"az uralkodók földi maradványait minél jobb állapotban őrizzék meg"

"távol tartja a nedvességet"

"akár egy évvel is tovább tarthatja viszonylag épen a testet"

Ezzel pontosan ott tartunk, ahol a part szakad. Az ólom tartósít, mert tartósít. Köszi. :D Erre rájöttem én is, de hogyan állítja le a bomlási folyamatokat? A testen belül van nedvesség, mikroorganizmusok, stb., azokat hogyan tünteti el az ólom és hogyan kell érteni ezt, hogy távol tartja a nedvességet? Milyen nedvességet egyáltalán? A koporsón belül maximum a levegő páratartalma van, ami nedvességnek számít, de azt egy fémdarab nem tudja magába szívni.

2022. szept. 14. 23:27
 13/13 anonim ***** válasza:
85%

Az összes nyitott koporsós temetésnén bebalzsamozzák a testet.

Leszívják a testnedveket, formalinos és egyéb oldatokat töltenek a helyükre. A szemhéjak alá műanyag félgömböket tesznek. Esetleg bevarják a szájat. Kimossák a végbelet...

Angolul itt sok kis szeletkét elmesélnek:

[link]

2022. szept. 17. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!