Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valakit hosszu időn kereszt...

Ha valakit hosszu időn keresztül erőszakolt az apja és megöli az apját őt miért itélik el? Inkább támogatni kéne az ilyen embereket hogy megölték az ilyen tetveket.

Figyelt kérdés
2020. ápr. 28. 18:10
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
És mondjuk nem tudott hova menni az apja elől mert kicsi volt.Vagy ha az anya megöli a férjét mert megtudja hogy folyamatosan erőszakolta a gyerekeit és nem tudja megakadályozni máshogy hogy folytatódjon mert nincs hova menniük.Az ilyen embereket akik megölik az ilyen tetveket hősként kéne kezelni nem börtönbe zárni.
2020. ápr. 28. 18:12
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Erkölcsileg lehet jogosan tette, de törvényileg nem.

Az emberölés mindig bűncselekmény, de értem mire gondolsz.

Egyébként ilyen esetekben általában enyhítik is a büntetést (pl kap 2-3 évet + pszichiáterhez kell járnia néhány hónapig).

2020. ápr. 28. 18:23
 3/11 anonim ***** válasza:
66%
Mert akkor egy csomó tinilány lenyírná az apját, ha az nem vesz Ájfont, nem engedi a tetoválást, vagy elzavarja a kaniját.
2020. ápr. 28. 18:45
 4/11 LazyJones ***** válasza:
100%
Bizonyítás, ártatlanság vélelme, jog előtti egyenlőség, védelemhez való jog. Ahhoz, hogy valakit bűnösként tartsanak nyilván, ahhoz a bűnösségét bizonyítani kell, utána pedig elítélni a jog szerinti mértékben. Ha valaki megöli az apját/férjét, arról sosem fogják bebizonyítani, hogy mit tett, vagy éppen mit nem tett. Aki bűnös, ítéljék el, de hány olyan ember lenne, akit megölne mondjuk a feleség ilyesmire hivatkozva, miközben csak talált egy kellemesebb partnert?
2020. ápr. 28. 18:59
 5/11 anonim ***** válasza:
És ezt szerinted így egyénileg kéne eldönteni, hogy mi fér bele és mi nem? Mondjuk, ha az asszony megcsal akkor jogosan végezhetnék vele? Vagy, ha valaki okoz nekem egy minimum tíz milliós kárt akkor jogosan elégtételt vehetnék, abban az esetben, ha már esély sincs hogy viszont látom ezt a pénzt? Ha nem akarunk totális anarchiát, akkor jobban járunk, ha a bíróság intézi ezeket a dolgokat, még ha sok esetben nem a megfelelő ítéletet hozzák. Szerintem inkább a halálbüntetést kéne visszaállítani az célszerűbb lenne.
2020. ápr. 28. 19:14
 6/11 A kérdező kommentje:
Mit várnál a halálbüntetéstől?
2020. ápr. 28. 19:28
 7/11 A kérdező kommentje:
Miért nyirná le egy csomó tinilány az apját?
2020. ápr. 28. 19:29
 8/11 A kérdező kommentje:
És ezt szerinted így egyénileg kéne eldönteni, hogy mi fér bele és mi nem? Mondjuk, ha az asszony megcsal akkor jogosan végezhetnék vele? Vagy, ha valaki okoz nekem egy minimum tíz milliós kárt akkor jogosan elégtételt vehetnék, abban az esetben, ha már esély sincs hogy viszont látom ezt a pénzt? Ha nem akarunk totális anarchiát, akkor jobban járunk, ha a bíróság intézi ezeket a dolgokat, még ha sok esetben nem a megfelelő ítéletet hozzák. Szerintem inkább a halálbüntetést kéne visszaállítani az célszerűbb lenne.-Nem azt mondtam hogy mindeért ezt kéne tenni de ilyen esetekben indokolt amiket irtam.
2020. ápr. 28. 19:30
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Mert ez is emberölés, amit törvény tilt. Egy ilyen helyzetben az ember nyilván a lehető legenyhébb büntetést kapná, de ettől még amit tett, az törvénytelen.

Törvényessé tenni ilyesmit pedig nagyon nem kéne, mert borzasztó könnyű lenne visszaélni vele.

2020. ápr. 28. 19:36
 10/11 A kérdező kommentje:
Ez engem is elgondolkodtatott köszi a válaszokat.
2020. ápr. 28. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!