Van arról lista arról, hogy kik azok az uralkodók, akik öreg korukban foglalták el a trónt? Ki volt közülük a legidősebb?
Figyelt kérdés
2022. szept. 12. 22:13
1/11 A nagy Levin válasza:
Listáról nem tudok, de tudtommal a brit III. Károly a valaha volt legidősebb "új" király.
2/11 anonim válasza:
Andropov 68, Csernyenko 73, Gromiko 76 évesen jutott a csúcsra :)
3/11 anonim válasza:
Na hát a ruszkiknál tényleg divat volt hogy a legvénebb kurafik kerültek hatalomra. Hiába, minél öregebb vagy, annál több mindent tudhatsz annál több emberről.
4/11 hollófernyiges válasza:
Én sem tudok listát, ami eszembe jut az a szászánida II. Ardasír, aki 70 évesen lett király, meg a római Nerva, akit 67 évesen választottak császárrá.
5/11 anonim válasza:
Csak konkrét királyok játszanak? Mert pápát sem az ifjak közül szokás választani, és évszázadokon át elég nagy hatalmuk volt.
6/11 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy a pápák is uralkodóknak számítanak, de őket tekintsük kivételnek, mert ott előírás az öregség :D
2022. szept. 13. 08:37
7/11 anonim válasza:
ilyen listáról én sem tudok, úgyhogy a leghosszabb ideig trónon levő uralkodók listájáról szemezgettem, feltételezve, hogy legalább némelyikük esetén vélhetőleg az utód is elég idős lesz
és valóban: I. Ferenc liechtensteini herceg (náluk ez az uralkodó titulusa), ő 76 évesen kezdte az uralkodását
8/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat
2022. szept. 13. 11:42
9/11 aHermann válasza:
Szia!
A Közel-Keleten érdemes még keresgélned a között, mert ott nem feltétlenül a fiúgyermek lesz a következő uralkodó, hanem a legidősebb fiútestvér.
Pl. Szaúd Arábia IV. Abdullah 81 évesen lett király, őt a testvére követte Salman, aki 79 volt trónra kerülésekor.
Sabah Al Ahmad Kuvaitban 77 évesen lett uralkodó.
10/11 aHermann válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!