Mik a legkisebbtől terjedő katasztrófa a legnagyobbig? Gondolok pl. A vírus a legkisebb, es a legnagyobb pedig a nagy reccs. Van valami lista, skála?
Nem humoros, ez tudományos tény! :D
Na és leírod a véleményedet hogy mik a legkisebb-legnagyobb katasztrófák amik a teljes emberi fajjal végezhetnek? Gondolok itt a vírusra.
Félreérthetö volt a válaszom, a kérdésedkor gondoltam arra, hogy hülyéskedsz!
Igazán nem hiszem, hogy van olyan lista, amire kiváncsi vagy, de szerintem sokkal nagyobb veszélyt jelent a környezetszennyezés, sajnos MO-on eléggé rosszul állnak az emberek ehhez a kérdéshez.
A legtöbbször azzal jönnek, hogy ha "mindenki" hanyagolja a környezetvédelmet, akkor "miért éppen ö" tegyen valamit - pedig ez az egyetlen megoldás, ha én teszek valamit, meg te teszel valamit, meg ö is odafigyel kicsit, akkor a végén rengeteg kisember lép, és ezzel valami változik jó irányba idövel.
De nem "téríteni" akarok, csak ez a személyes véleményem, és ahol lehet, ott megpróbálok minél kevesebb kárt okozni a világnak.
Nem tudom, ez megfelelö válasz-e neked, remélem igen.
"A vírus a legkisebb"
Én nem mondanám, mert általában a járványokat érdemes megnézni. Régóta sejthető, hogy egy komolyabb járvány csúnyán meg tudná tizedelni az emberiséget, és ez csak a közvetlen hatás. Ez a mostani szinte csak egy főpróba volt, és nem vizsgáztunk túl jól.
Amúgy elég sok dolgot kéne felvenni a listára, pl. nemzetpolitikai, vallási, ideológiai, területi, népvándorlási, stb. összezördülések, édesvíz hiány, sáskajárás és egyéb különféle káros fajok túlszaporodása, vízszint emelkedés, klímaváltozás és az új egyensúlyi helyzet, ózonréteg vékonyodása és UV sugárzás növekedése, szupervulkán kitörések (vagy csak a nagyobb kitörések is évekig gondokat okozhatnak), földrengések és cunamik, aszteroidák, közeli és/vagy erős szupernóva robbanások, gamma-felvillanások, erős napkitörések, Nap komolyabb instabilitása (bár ez mostanában nem várható) vagy majd az öregkori halála, vándor bolygó gravitációs hatása a földpályára, mágneses pólusváltás civilizációs és közvetett élettani hatásai, ... stb. Szerintem elég hosszú lenne a teljes lista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!