Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Tudnátok segíteni a távcsövemm...

Tudnátok segíteni a távcsövemmel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Nem rég kaptam egy Bresser Classic 60/900 AZ távcsövet, nem igazán értek hozzá, és nincs magyar leírás hogy a tartozékok mire valók. Összeraktam, és a legalapvetőbb részével láttam a holdat egész szépen, feltettem a legkisebb lencsét, az teljesen jó volt, de krátereket nem láttam vele, csak ha a telefon makro kamerájával fotóztam lencsén keresztül. A kérdésem az lenne, hogy a hold krátereit hogyan tudnám megnézni, illetve távoli bolygók (Vénusz, jupiter) láthatók-e ezzel a típusú távcsővel? A Szaturnusz bár nagyon messze van, de arra van bármi esély, hogy a gyűrűit is látom vele? Ködöket vagy a tejutat megfigyelhetem vele? Ezekhez milyen lencse való?

A válaszokat/segítséget előre is köszönöm!

2022. júl. 27. 12:34
 1/1 Z ***** válasza:

Szia!

Elvileg ez egy kezdőszett, ami a Hold és a Naprebdszer bolygói megfigyelésére alkalmas. (A Tejutat szabad szemmel lehet látni)

Elvileg simán meg lehetne a Szaturnusz gyűrűit is figyelni vele.

A kiegészítőkröl pedig: nem tudom, pontosan miket kaptál, de elvileg van hozzá egy telefontartó, ami arra jó, hogy használhatod a telefonodat a fotózásra. Van egy kisebb, nagyobb látoszögű távcső rajta, ami arra való, hogy megkeresd vele könnyebben a bolygókat. Több kiegészítőt nem nagyon láttam leírásban.

De ez tényleg nagyon kezdő szett, mondjuk ha nem értesz hozzá, nyilván egy jó kis szórakozás, de valószínűleg, miután megnézted a Holdat, a Szaturnusz gyűrűit meg a Jupiter foltját, többet elő sem veszed. Vagy mert már nem fog érdekelni, vagy mert veszel egy jobbat, amivel meg lehet figyelni többmindent is.

Egyébbként érdemes utánaolvasni néhány dolognak, pl. tippeknek, hogy hogyan tudsz megtalálni bolygókat meg ilyenek.

2022. aug. 3. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!