Most ez hogy van? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Figyelt kérdés
Ha valaki pl magyar és kiköltözik Németországba akkor egy idő után németül fog gondolkozni? Már régóta gondolkozok ezen a kérdésen de nem állt még össze:D
Köszi:)
2010. szept. 22. 14:06
1/3 anonim válasza:
ha intenziven beszelni a nyelvet 5-10 ev utan lehetseges..
15-20 ev utan pedig mikor osszekerul egy magyar emberel felig nemetul fog beszelni..
2/3 Silber válasza:
Azért ez erősen emberfüggő. Én tudok olyan emberről aki csak tanulta a nyelvet (nem élt kint, nincs rokona, stb.), de képes más nyelven gondolkodni. Viszont Szent-Györgyi Albert elég sokat élt külföldön, mégsem felejtette el a perfekt magyart.
3/3 anonim válasza:
Én egy hétig voltam kint németbe és már ott is azért elég rendesen átálltunk németre és náha télleg németül gondolkoztunk, de azért többségében megmaradt a magyar.
Egyik volt osztálytársam 2,5 hónapot volt angliába és mesélte, h volt hogy angolul álmodott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!