Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mivel lehet az ecetet lemosni?

Mivel lehet az ecetet lemosni?

Figyelt kérdés

Nekem nem jön le:

- szappannal

- meleg vízzel

- szódabikarbónával

2022. júl. 19. 14:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
78%

az ecettől egészen biztosan nem ragad a kezed.

Nincs neked valami kis ocd-d?

Máskor is, más szer után is mániákusan mosod a kezedet?

2022. júl. 19. 19:28
 12/18 A kérdező kommentje:

9-es! Nem. Pontosan ezt az ecetet használom: [link]

Az összetevőknél a következő szerepel: ivóvíz, erjesztett ecet.

Én nem tudom..., de semmi másnál nem ragad a kezem kézmosás után. Egyedül még cukornál szokott ragadni, de ahhoz nem nyúltam már vagy egy hete.

Köszönöm Tappancs a citromsav tippet! Ha alkalmam lesz, akkor megpróbálom másik szappannal.

11-es! Nincs. Fizikailag tapasztalom, nem halucinálva. Se drogot, se alkoholt, se tudatmódosító zenét, se semmiféle kábító hatású gyógyszert vagy bármi hasonlót nem szedek. Ez már a 4. alkalom, hogy leírtam. Tovább nincs értelme győzködni.

Gondoltam, hogy letesztelem, hátha mindegyik alkalommal valami rajta maradt a kezemen...Jóóó alaposan megmostam a kezemet: szappannal, majd szódabikarbónával, majd ismét szappannal. Ebben az esetben hideg vízben, mert most nem volt meleg vizem. Majd semmihez se nyúltam hozzá, levegőn (rezsó fölött) megszárítottam a kezem. Jó...hozzá nyúltam, de az nem adott át ragacsot. A ragadósságot most is tapasztalom. Esetleg az lehet a baj, hogy túl sokáig mostam a kezemet és valamilyen természetes védőréteget leszedtem általa? Úgy tudom, hogy a bőr felszín savas, a szappan pedig lúgos... A másik kezem, amit nem mostam meg, azon nem érzem ezt a ragadást.

Ilyen szappant használtam: [link]

Akkor tehát nem az ecet, hanem...na most van mit megfejteni :)

2022. júl. 19. 23:02
 13/18 EagleHUN ***** válasza:
100%

A bőröd ecetszagú lett és valószínű kicsit meg is marta ezért érzed tapadósabbnak ragadósabbnak.

10-20% -os hígítatlan ecetnél már érdemes kesztyűben vízkő oldani.

Tiszta vízben alapos megmosás után hamarosan elmúlik a szaga mindenképpen.

2022. júl. 20. 02:08
 14/18 anonim ***** válasza:
89%

Az ecet illékony anyag, tehát nem kell lemosni - ugyanis maradéktalanul elpárolog. Ha vizes öblítés után továbbra is büdös a kezed, akkor az azért van mert mélyen beleivódott és reagált a bőr anyagával.

Ha nagyon nem vigyázol, begyulladhat és elhalhat az exponált bőrfelület! Ha ráfaragtál, akkor az idő és/vagy a bőrgyógyász majd megoldja.

2022. júl. 20. 10:57
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Az ecet megmarta a kezedet. És ezért érzed így. Már régen nincs ott, de van egy kis bőrsérülésed (esetleg nem is látható annyira minimális). Dolgozz ecettel gumikesztyűbe.
2022. júl. 20. 11:22
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, 20%-os ecethez nyúlni puszta kézzel nem túl bölcs dolog.... Sav! Megmarhatta a bőrfelületedet.
2022. júl. 20. 11:47
 17/18 EagleHUN ***** válasza:
74%

"Az ecet illékony anyag, tehát nem kell lemosni - ugyanis maradéktalanul elpárolog."

Igen 100% -os töménységben.

Vízoldott állapotban ez sokkal lassabb.

Minenesetre a kézmosással "végtelenre" vagyis érezhetetlenre hígítható föl, amennyiben nem belemart és beivódott. Utóbbi esetben több órát vagy egy napon át is érezhető marad még.

2022. júl. 20. 12:01
 18/18 EagleHUN ***** válasza:
87%

Szódabikarbónás kézmosási ötleted egész jó amúgy kérdező.

De csak közvetlen az ecet kontakt után működhet hatékonyan.

Egyébként semlegesíti az ecet savasságát de a nátrium acetát szaga is nagyon hasonló az ecetéhez csak kevésbé erőteljes.

2022. júl. 20. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!