Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi lesz az elkövetkezendő...

Mi lesz az elkövetkezendő 10-20 évben?

Figyelt kérdés
Mi lesz velünk? Semmi esély rá, hogy pozitív végkimenetelű legyen ennek? Nap, mint nap szorongok emiatt. Háború, járványok, szegénység, butulás, klímakatasztrófák, infláció, mi lesz így? Ki hogy látja/gondolja?

2022. júl. 7. 19:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%
Képzelegni szeretnél, hogy mi várható, vagy valóban a tényleges jövő érdekel? Utóbbit meg tudom neked mutatni, bár kétlem, hogy jobban éreznéd magad utána.
2022. júl. 7. 19:19
 2/12 anonim ***** válasza:
73%

Háború, járvány, butulás, szegénység és infláció az elmúlt néhány ezer évben mindig volt. Ezért felesleges károgni, és a végítéletet várni, mert ilyen az emberiség nem mondom, hogy jól van így, de röhejes úgy csinálni, mintha ezek valamilyen soha nem látott, modern dekadencia részei lennének.

A klíma már problémásabb, újszerűbb, de lehet tenni ellene, ha akarnak.

2022. júl. 7. 19:26
 3/12 anonim ***** válasza:
70%

Ez nem tudományos kérdés, itt inkább a közösség és az emberi tényezők számítanak, tedd át oda.

Szerintem nézd végig a történelmünket, és ez alapján gondolkozz.

Igen: tényleg voltak nagy háborúk, és mindenféle katasztrófa.

DE!

Egyrészt ebből régen sokkal több volt! Manapság jóval kevesebb.

Másrészt: az emberiség elég kis része ilyen, hogy aktívan ezt segítené elő.

A többség békés, sokan segítőkészek, jóindulatúak. És egyre többen, bár ez lassan fejlődik.

De akkor is van egy csomó dolog, ami most jobb, mint régen.

Arra is gondolj, hogy a gyászhíradók csak egyről szólnak:

SZENZÁCIÓ!!!!! SZENZÁCIÓ!!!!! SZENZÁCIÓ!!!!! SZENZÁCIÓ!!!!!

Szóval, ami nem az, és nem is cuki kisállat, az gyakorlatilag nem kerülhet be a híradóba, csak sátoros ünnepen.

Az, hogy Pista bácsi, így jó 38 évesen végre összeszedte a bátorságát, és odaállt Mari néni elé egy szál virággal, aki amúgy már 20 éve várja ezt - na, ez nem lesz benne a híradóban.

Pedig ilyenből van több.

Vagy például nincs benne a híradóban, hogy Amerikában vizsgálják azt, hogy egy adomány mennyire hatékony.

Különféle adományokat osztanak, aztán nyomon követik, hogy milyen hatása lett.

Vagy te láttál ilyen híradó témát?

Az sincs benne, hogy mióta létezik a technológia, mennyi atomfegyver tűnt el az egyes katonai szervezetektől.

Ebből ugye az az érdekes, hogy ezek egy része biztos, hogy terrorszervezetekhez vándorolt.

Léteznek kisebb, pár kilós robbanó szerkezetek is ebből. Már legalább 20 éve!

Nos: mikor volt az utolsó terror-atomtámadás?

...ebből is látszik, hogy akik az ilyen akciókat szervezik, azok sem hülyék, és ők is élni szeretnének.

2022. júl. 7. 19:27
 4/12 anonim ***** válasza:
92%

"Ez nem tudományos kérdés, itt inkább a közösség és az emberi tényezők számítanak"

Ismét valaki, aki a tudományt a természettudományokkal azonosítja. Azonban léteznek társadalomtudományok is, és azokba bőven belefér ez a kérdés is.

2022. júl. 7. 19:39
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

"Mi lesz az elkövetkezendő 10-20 évben?"

Senki nem tudja, a tudósok sem. Aki azt állítja, hogy tudja, az csaló.

Tehát a kategória: ezotéria/jóslás.

Keress egy cigány asszonyt, aki jósol neked tenyérből, és ha jól megfizeted, akkor szépeket mond, és jól alszol.

2022. júl. 7. 21:14
 6/12 anonim ***** válasza:
64%

Nyugodj meg, ne stresszelj, mert annak semmi értelme.

Kormányunk megvéd minket minden bajtól, az a dolga.

Hidd el, csak a javunkat akarja.

Mi odaadjuk, és nem lesz semmi (probléma). Nyugi. :D

2022. júl. 7. 21:33
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
Ne szorongj, nincs semmi bizonytalanság a jövőben - egészen biztos, hogy mindannyian k-vára ráb-szunk.
2022. júl. 8. 00:04
 8/12 TappancsMancs ***** válasza:
38%

Hát szerintem se szorongj. Attól úgysem lesz jobb se neked se általában sem.

És ahogy Babits mondta:

- Valahogy csak lesz, mert úgy még sohasem volt, hogy sehogy sem lett volna

Majd alkalmazkodunk.

---

Nyugat c. folyóirat, 1926. 23. szám, Babits Mihály: Regénytöredék 7.

[link]

Nyugat (folyóirat) wiki

[link]

2022. júl. 8. 10:36
 9/12 Kólauborkával ***** válasza:
49%

Szerintem csak változás lesz, ami lényegében nem is baj, mert a fejlödés változással jár.

Az más kérdés, hogy szerintem jólétként fogunk visszagondolni erre a rendszerváltás utáni 30 évre, mert ez a pazarlásban gazdag fogyasztói táraadalma nem szolgálható ki sokáig a mai formában. Szerintem a pénzrendszer is kezd elavulttá válni, szóval böven van fejleszteni való dolog.

Ettöl függetlenül véleményem szerint jó úton haladunk, én nem érzem át a kétségbeesésedet kérdezö.

Régen sokkal gyorsabban követték egymást a háborúk, sokkal kevésbé voltak készültek az emberek egy járványra.

A butulást sem értem mire gondolsz. Szerintem az átlag ember sokkal képzettebb ma, mint akár 30 éve, azon is látszik, hogy ma már nem a 8elemi az alap szint, hanem az érettségi, nagyon sokan mebnel diplomázni is. Én szemellenzönek, nem butaságnak hívom azt, amikor az ember csak magával van elfoglalva.

2022. júl. 8. 16:18
 10/12 anonim ***** válasza:
47%

Egyre többször, több helyen ivóvízhiány, szélsőséges időjárás, egyre kevesebb termény, élelem, hideg lakások télen, háborúk, egyszercsak a vízért, élelemért vívva, a mai civilizáció összeomlása.

Elbutulást viszont nem látok, sőt. Birkaszellemet látok maximum, de ez még az ősi időkből visszamaradt ösztön (ami ellen amúgy tudatosan kellene küzdeni).

2022. júl. 9. 06:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!