Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ki milyen múzeumot/ kiállítást...

A nagy Levin kérdése:

Ki milyen múzeumot/ kiállítást szeret látogatni?

Figyelt kérdés

Itt, a tudományok rovat hozzászólói, olvasói között gondolom sokan vannak, akik szeretnek múzeumokba, kiállításokra járni. Arra lennék kíváncsi, hogy ki milyen tematikájú kiállításokat szeret látogatni. Tudom, hogy sok esetben nem lehet éles határvonalat húzni egy adott kiállítás tartalmi megjelölései között.

Én gyakorlatilag "mindenevő" vagyok.

Köszönöm mindenkinek, aki szavaz, és/vagy válaszol!

2022. máj. 26. 22:49
A kérdező szavazást indított:
Történelmi/ helytörténeti kiállítások
Természettudományos kiállítások
Technikai/ mezőgazdasági kiállítások
Művészeti kiállítások (festmények, szobrok, stb.)
Várak, kastélyok
Skanzenek, tájházak, romok (vár, templom stb.)
Ipartörténeti kiállítások (pl. pocelánmúzeum)
Templomok, egyházi kiállítások
Ezekből több is/ én is "mindenevő" vagyok
Egyéb, leírom
8 szavazat
 1/3 anonim válasza:
100%
Az Egyiptom témájú kiállításokért oda meg vissza vagyok.
2022. máj. 26. 23:05
 2/3 anonim ***** válasza:
70%

Akkor hamarosan lehetőséged lesz erre az agymenésre is:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__muveszet..

A Facebookon már virít a felesége által készített meghívó a historikus feelingű, napfordulós spirituális szeánszra!

2022. máj. 26. 23:08
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A kedvenceim a természettörténeti múzeumok, illetve a régészeti kiállítások, de az erősen korszakfüggő számomra. Inkább csak az őskori kiállítások szoktak úgy igazán érdekelni.

Régen azt hittem, hogy nem érdekelnek a művészeti kiállítások, de 2 hete voltam a Mauritshuisben, illetve még tavaly nyáron a belga Királyi Szépművészeti Múzeumban és mindkettőt nagyon élveztem. Ami megfogott még konkrét tárlatként, az az ausztrál őslakosok kortárs (?) művészetéről szólt a holland Nemzeti Néprajzi Múzeumban. Oda szívesen visszamennék egy tárlatvezetésre, mert egyedül kvázi lehetetlen volt értelmezni a képeket még a leírások mellett is.

Hollandiában élek és van múzeumbérletem, szóval nagyon el vagyok kényeztetve, mert több, mint 500 múzeumba mehetek korlátlanul az országban egy éven át vele. Eddig ötben voltam, a kedvencem a Naturalis, oda háromszor is elmentem idén. Tavaly Európa Múzeumának választották az évre, és hát okkal.

Nyáron mindenképp el szeretnék menni Budapesten is a Szépművészetibe, illetve az újonnan nyitot Néprajzi Múzeumba is. A Bosch kiállítást mondjuk valószínűleg le fogom már késni sajnos.

2022. máj. 27. 00:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!