Melyik nehezebb : 1 kg vas vagy 1kg tollpihe?
krwkco!
"Ezért a 3-as kommentem megadja a választ."
"akkor a vas."
És az nem lehet hogy benézted és a tollat kellett volna írnod?
Ezen hozzászólás írásának idején a szavazás szerit - a sík-hülyék vannak a többségben!
Alapértelmezetten ugyanis a vas a nehezebb. Miért? Azért, mert nagyobb a sűrűsége mint a tollpihék anyagának, így arra fog kisebb archimédeszi felhajtóerő hatni az atmoszférában azonos tömeg esetén.
"És az nem lehet hogy benézted és a tollat kellett volna írnod?"
Nem. A vas a nehezebb, a toll a könnyebb. A toll emelésében jobban segít, hogy több levegőt szorít ki.
Akkor "krwcko" olvasd el még egyszer az irományodat:
"Ha az a kérdés, hogy melyikhez kell kevesebb erő, hogy megtartsuk, akkor a vas."
Tehát a vasat írtad könnyebbnek!
"Nem. A vas a nehezebb, a toll a könnyebb."
Igen. De te ezt írtad:
"Ha az a kérdés, hogy melyikhez kell kevesebb erő, hogy megtartsuk, akkor a vas."
"Ha ettől eltekintünk, akkor pedig olyan adatok hiányoznak, amik miatt amúgy is elvérzik a feladat: nem tudjuk, van-e közeg, hogy hathasson a felhajtóerő. Nem tudjuk, a tollak össze vannak-e préselve, vagy sem."
Ha egy feladatban bizonyos körülmények nincsenek részletezve, akkor még nem jelenti, hogy a feladat hiányos. Ha azokra létezik egy szokásos körülmény, akkor azzal kell dolgoznunk. Különben minden feladat leírása végtelen hosszú lenne.
Egy egyszerű példa: mennyi 1+1? 2? Nem 10?
Igazad van ezt a 3-asban elírtam. Belekeveredtem a könnyebb/nehezebb jelentésváltásba. :-(
Ezt kellett volna írnom:
""Melyik nehezebb : 1 kg vas vagy 1kg tollpihe?"
Ha az a kérdés, hogy melyikhez kell TÖBB erő, hogy megtartsuk, akkor a vas."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!