A stirling motor tényleg működik és levegővel?
Figyelt kérdés
Házilag össze lehet hozni? Én próbálkozom megépíteni, a youtuberól nézek videókat onnan másolom, és az egész így videóról nézve olyan egyszerű szerkezetnek tűnik, de valójában nem egyszerű megépíteni úgy hogy működjön. Egyik oldalon azt írták hogy zárt teret kell létrehozni, és amiben a munka közeg (levegő) le föl mozgatja a dugattyút. Tényleg levegővel működik? Miért nem ment akkor amit én csináltam. Mondom, mindent a videók alapján csinálok2022. márc. 30. 14:39
1/2 anonim válasza:
"Tényleg levegővel működik?"
Igen, a levegő kitágulása és összehúzódása működteti a fűtés-lehűlés miatt.
"mindent a videók alapján csinálok"
Ha nem működik, akkor valamit mégsem. Például mozgó alkatrészek tömege; csapágy vagy dugattyú súrlódások; légterek térfogati, felületi viszonyai; falak hővezetése, stb.?
2/2 anonim válasza:
Lehet jobban jarsz, ha elsokent veszel egy kitet, azt megepited, utana johet "szabadon".
Ilyesmit:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!