Miért gyengül le az immunrendszerünk egy-egy vírusfertőzéstől?
Figyelt kérdés
Hasonló kérdés ihlette ezt - viszont az a kérdés nem teljesen ugyanerről szól.
Fertőzés után tudtommal "széthilálódik" a fehérvérsejtjeink különböző típusainak aránya és összességében lehet belőlük kevesebb, főleg vírus esetén. Viszont nem veszélyesen kevés az és gyorsan újratermelődik.
Mi az oka annak, hogy vírusfertőzés alatt és közvetlenül utána a nem a vírussal elfoglalt fehérvérsejtek kisebb hatékonysággal veszik fel a harcot a baktérium ellen?
2022. márc. 3. 21:58
1/4 anonim válasza:
Nagyjából az, amiért nem tudsz egyszerre sakkozni, regényt olvasni és matekpéldát megoldani. Kapacitási probléma. És persze még jó néhány más.
2/4 A kérdező kommentje:
Engem érdekelne itt, ezen az oldalon és ebben a kategóriában kicsit hosszabban. :) Például amelyik fehérvérsejt nem a vírussal van elfoglalva, az miért nem tud a baktériummal? Ha már a vírus nincs is jelen, miért nem tudnak a fehérvérsejtek ugyanolyan hatékonysággal küzdeni az adott baktérium ellen, mint a vírusfertőzés előtt?
2022. márc. 4. 21:00
3/4 anonim válasza:
Mert elfogyott a muníciójuk. Pótolni kell ásványi anyagokkal, klf. vitaminokkal.
Ezért ajánlották végig, a pandémia alatt a D- és D-vitamino nagyobb mennyiségben, nagyobb dózisban való szedését.
4/4 anonim válasza:
Amiatt gyengül, ami elfogy, ami hiányzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!